h i r d e t é s

Kövér újabb kamuja – Az egyház és állam elkülönítése kommunista találmány

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kövér újabb kamuja – Az egyház és állam elkülönítése kommunista találmány

2019. augusztus 24. - 08:33

 

Abból, ahogy a Parlament bajszos fantomja – és a legcsekélyebb következmény nélkül – pofátlanul belehazudhat a világba, világosan látszik, mennyire alacsonyan van a magyar nép általános műveltsége a 21. században. Mondjuk olyan oktatás mellett, amit anno Mária Terézia is úgy volt kénytelen ráparancsolni az országra, ez aligha lehet meglepő. És valóban, oktatásunk a 18. század óta annyit sem mozdult előre, mint a szorulásos menyét piszka télen.

Forrás: b1.blog.hu

És bár a darwini törvények értelmében nem ritkán a legprimitívebb lények bizonyulnak a legerősebbeknek, ez aligha tűnik elégségesnek a 21. század nagyvadjai közt, ahol Kövér László is legfeljebb is csak egy nagyszájú kisegér.

Ez mégsem akadályozta meg őt abban, hogy balatonszárszói haknija alkalmával különösen vad kijelentésekkel éljen.

A kereszténydemokrácia egyensúlyt tart az egyén és a közösség jogai és felelősségei között – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtök este Balatonszárszón.

[…]

Megítélése szerint a liberális demokrácia ott lépett tévútra, amikor totálissá tette az egyéni szabadságjogokat. Ha mindenkinek mindenhez joga van, az káoszhoz vezet. A közösség felszámolja önmagát, mert ha „semmilyen közös meggyőződés nem tart össze bennünket, akkor nem vagyunk még horda sem, akkor magányos hiénák vagyunk, akik bármikor hajlandók átharapni saját fajtársaink torkát is” – mondta. Hozzátette:

mára odáig jutottunk, hogy mindent, így a biológia törvényeit is szabadságunkban áll megtagadni.

Kövér László az állam és egyház szerepéről szólva „kommunista találmánynak” nevezte, hogy a politika és a vallás két különböző dolog. Megítélése szerint sem a politika, sem az egyházi vezetés nem találta meg az elmúlt 30 évben azt a normális együttműködési módot, amely talán a két világháború között többé-kevésbé megvolt. /hvg/

Igazán szép eseteket láthatunk arra nézve, hogyan kell hatásosan hazudni. A szabadságjogok, melyek ugyan hazánkban sosem teljesedhettek ki, nem magyarázza meg, hogy miért is nincs közös meggyőződés a magyar népben. Arról ugyanis mélyen kussolt Kövér, hogy ő és pártja mindent elkövetett annak érdekében, hogy hazánk mára visszafordíthatatlanul kettészakadt. Mint látható, az igazán jó hazugságok 80 százalékban tényeken alapulnak. Nekünk ebben az esetben be kell érnünk 60 százalékkal.

Sokkal érdekesebb az állam és a vallás szerepéről szóló kijelentése. Itt nem beszélhetünk a mesteri hazugságról, mert Kövér nyilván nem olvasta azt az 1802-ben (hol volt ekkor még bármiféle kommunizmus?), a Danbury-i baptistákhoz írott levelet, amely az állam és a vallás között felhúzott és fenntartott fal szükségességéről szólt.

Annál is inkább, hogy a levelet az a Thomas Jefferson szignózta, és az Amerikai Egyesült Államok alkotmányának első kiegészítésére hivatkozott, aki a máig legsikeresebb demokrácia elnöke lehetett. Ha ez nem lenne elég, a szekularizáció fogalma, a 17. századi korai materialista brit filozófustól, John Locke-tól ered.

Mint látható, ezekhez a nemes elmékhez még nem sikerült felnőnie annak a Kövér Lászlónak – és bár ő lenne az egyetlen – akik valóban emberibb életet tudtak teremteni.


 

h i r d e t é s