h i r d e t é s

a- a+

Közlemény a tótkomlósi autóversenyen bekövetkezett balesettel kapcsolatban

2019. június 18. - 09:54

A Magyar Gyorsulási Szövetség (MGYSZ) közlemént adott ki a tótkomlóson megrendezésre került sportrendevénnyel kapcsolatban

Nézők közé hajtott egy versenyző a Tótkomlós rallyn - Fotó: Für Henrik / automotor.hu

"A sportrendezvény megtartásához szükséges hozzájárulást az MGYSZ adta ki a rendező részére a szükséges feltételek és előírások rendezői teljesítése után SP/19/04. ikt. számon, az Stv. 65. S (4) bekezdésnek megfelelően. A bekövetkezett sajnálatos baleset körülményeinek vizsgálata folyamatban van.

A médiában megjelent azon hivatkozás, mely szerint a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (továbbiakban: MNASZ) az MTI-nek küldött közleménye szerint nem adott ki hozzájárulást, a valóságnak megfelelő tényközlés. Az MNASZ az Art Sprint versenyek tekintetében a hozzájárulás, vagy egyéb rendelkezési jog gyakorlása terén semmiféle törvény által biztosított jogkörrel nem rendelkezik, mivel a sportág az MGYSZ sportágaiba tartozik.

A médiában megjelent azon hivatkozás, mely szerint az MNASZ az MTI-nek küldött közleményében kitért arra: "az elmúlt években a szövetség azt tapasztaltat hogy több olyan szervezet is tevékenykedik Magyarországont amely az autósport területén jogellenesen magának tulajdonítja az országos sportági szövetségi hozzájárulás kiadásának jogát" a valósággal ellentétes tényközlés. Az MNASZ szándékos rosszhiszeműséggel azt a látszatot kívánja kelteni nyilatkozatával, hogy az MGYSZ hozzájárulás jogsértéssel került kiadásra. A rosszhiszemű nyilatkozat egy hazug állítás, melynek az MNASZ elnöke is teljes tudatában van, hiszen az általuk az MGYSZ ellen kezdeményezett törvényességi eljárás során született jogerős peres ítélet pontosan megfogatmazza, hogy az MGYSZ az Stv. 28. S (1) bekezdés szerinti országos sportági szövetség.

Sajnálatunkat fejezzük ki, hogy Oláh Gyárfás sportszövetségi vezetőként egy esetleges amnéziás tünet miatt megfeledkezett az általuk kezdeményezett törvényességi eljárás során indult per kimeneteléről és a perben született 16.220.055/2016/21. számú és Pf.V.20.090/2017/6. számú jogerős ítéletről. Javasoljuk, hogy a rosszindulatú rémhírterjesztés helyett sportemberhez méltó módon, mások jogainak tiszteletben tartása mellett, gondosabban járjon el.

Amennyiben Oláh Gyárfás a továbbiakban nem hagy fel az MGYSZ szervezettel kapcsolatos valótlan hírek és hamis állítások terjesztésével, úgy kénytelenek leszünk jogi úton megtanítani az MNASZ elnökét a sportemberhez méltó viselkedés és jogkövető magatartatás szabályainak kötelező betartására.

Kurtyán Ferenc ügyvezető elnök, MGYSZ"