h i r d e t é s

Kultúra Ráhel-módra

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kultúra Ráhel-módra

2018. augusztus 21. - 15:47

 

Azoknak, akik azt hiszik, hogy a magyar kultúra csodájára járnak a világban, okkal tarthat számot figyelmükre a tegnapi eset. A királyi pár, a trónörökösök ezúttal Horvátországból hazafelé tartva adtak ízelítőt az általuk követendőnek ítélt kultúrából.

Tiborczné Orbán Ráhel mindjárt eldobja a szaros pelenkánt - Forrás: nyugatifeny.hu

A Nyugati Fény egyik olvasója az autópálya melletti benzinkútnál figyelt fel egy luxusterepjáróra, amiből hirtelen Tiborcz István és újfent várandós hitvese, Orbán Ráhel szállt ki.

Na de a lényeg: Ráhel tisztába tette a gyereket, majd fogta a szaros pelenkát és az út mellé dobta, miközben 20 méterre ott volt a kuka. Kiabáltam neki, hogy “az apád nem tanította meg neked a viselkedést?” Azt pampogta vissza, hogy nincs kuka.

A veszekedés hatására a bátor Tiborcz-gyerek nyúlként sprintelt a kocsi felé, de még így is sikerült lekapnom. Nagyon fel vagyok háborodva. Engem úgy tanítottak, hogy ha külföldre megyünk, illik vendégként viselkedni, és nem a szaros pelenkát a vendéglátóinknak az útra dobni. Ezért érdemes volt turizmus-vendéglátást tanulni Svájcban!” /Nyugati Fény/

Hát igen, Tiborcz-nak másra sincs szüksége, mint egy újra felhívni magára a figyelmet. Erre ő is rájöhetett, mert még idejében kámforrá vált. Ami Ráhelt illeti, tőle nem is várhattunk többet, mint amit otthonról hozott. És a kedves papát ismerve az ordenáré viselkedés csepet sem meglepő.

Ez ugyanakkor diplomáciai vonatkozásban ismét kellemetlen helyzetbe hozza hazánkat, ráadásul egy szomszédos országgal.

Arra azért igazán felkészíthették volna Ráhel hercegnőt, hogy idegenben nem viselkedhet úgy, mint ahogy itthon szokott.

És e tekintetben az, hogy volt-e a közelben kuka vagy sem, tök mellékes. Nem csupán az illem, de a törvények is egyértelműen kimondják, hogy nem engedélyezett semmiféle szemetelés. Aligha valószínű, hogy Horvátországban másképpen lenne ez.

Vajon mit taníthatott ennek az embernek az apja? Ami még zavaróbb, egy ilyen primitív nevelés mit bizonyít miniszterelnökünk példamutató viselkedését illetően?

Másik zavaró gondolat: Mi a közös bennünk és a szóban forgó „szaros pelenkában”? Mind az út mellett vagyunk félredobva, nyakig valamiben, amit – ha már muszáj – minél nagyobb távolságból csodálnánk meg inkább.

Nem egyedi a szaros pelenka esete Fideszéknél

Majdnem napra pontosan hét évvel ezelőtt kaptunk egy olvasói levelet, (15. oldal - olvasói levelek - a szerk.) amely arról szólt, hogy P. György fideszes önkormányzati képviselőéknél (Esztergom) sem a kukába hanem a bejárati ajtó mellé az utcára tették ki gyerekük szaros pelenkáját. Kúltúra volt van és sajnos lesz - de nem a szó jó értelmében... (Juhász Máté)


 

Kommentek

h i r d e t é s