h i r d e t é s

Lázár azt mondja, hogy szerdán foglalkoznak a taxisok ügyével

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lázár azt mondja, hogy szerdán foglalkoznak a taxisok ügyével

2016. január 18. - 15:15
0 komment

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a szerdai kormányülésen téma lesz a taxisok problémája az Uberrel. Lázár János szerint mindenkivel konzultálnak az ügyben.

Forrás: Facebook

A kormány szerdai ülésén megtárgyalja a taxisok ügyét - mondta  Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy más témában tartott sajtótájékoztatón hétfőn - írja a hvg.hu.

A miniszter közölte: mindenkivel konzultálnak, a közlekedési államtitkárság már több alkalommal is egyeztetett a taxisok képviselőjével, és mérlegelni fog minden javaslatot.

Hétfő kora délután taxisokból álló küldöttség indult a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz, a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, valamint az Uber irodájához. A taxisok célja, hogy információt kérjenek követelésük teljesítésének időpontjáról. A taxisok az után döntöttek így, hogy problémájukra nem született megoldás a képviselőik és Tarlós István főpolgármester közötti megbeszélésen, és az Uber ellen meghirdetett demonstrációjuk folytatása mellyett döntöttek.

A taxistüntetés láttán hétfőn Tarlós István is megszólalt, azt mondta, a fővárosnak nincs hatósági eszköze és fizikai lehetősége arra, hogy az Ubert betiltsa, hiába nem felelnek meg az előírásoknak.

 

hvg.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s