h i r d e t é s

Lemond az önéletrajzi adatait meghamisító amerikai képviselő

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Lemond az önéletrajzi adatait meghamisító amerikai képviselő

2023. február 01. - 06:31

George Santos kikerül az alsóház kisvállalkozási és tudományos bizottságából.

George Santos - Forrás: BBC

A politikus ezt a republikánus képviselők keddi, zárt ajtók mögötti tanácskozásán jelentette be. George Santos közölte, hogy nem foglalja el helyét az alsóház kisvállalkozási és tudományos bizottságában.

Kevin McCarthy, a képviselőház elnöke az elmúlt hetekben számos kérdést kapott azzal kapcsolatban, hogy engedélyezi-e a botrányba keveredett politikus szakbizottsági kinevezéseit, amelyekre azzal válaszolt, hogy mint megválasztott képviselőnek, Santosnak joga van a testületi tagságokhoz. Azt ugyanakkor a házelnök hozzátette, hogy amennyiben a képviselőház etikai bizottságának jelenleg is zajló vizsgálata azt állapítja meg, hogy az érintett politikus törvénytelenséget követett el, akkor intézkedik a törvényhozásból való eltávolításáról.

George Santos New York-i republikánus képviselőről nem sokkal az új összetételű szövetségi törvényhozás megalakulása előtt, december végén derült ki, hogy a választási kampányban hamisan nyilatkozott iskolai végzettségéről, korábbi munkahelyeiről, és valótlanul állította magáról, hogy zsidó felmenőkkel rendelkezik. (Index)