h i r d e t é s

Ma mutatják be a Soros-jelentést

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ma mutatják be a Soros-jelentést

2018. április 12. - 11:14

 

Szijjártó Péter szerint a a LIBE-bizottság antidemokratikus eljárást folytat Magyarország ellen.

Szijjártó Péter külügyminiszter sajtótájékoztatót tartott Dunakeszin, ahol értékelte a választás eredményét, majd közölte, hogy az fokozni fogja a nemzetközi nyomásgyakorlást Magyarországgal szemben, de a kormány megújult erővel továbbra is ellenáll ennek. Mint mondta,

ma az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) a Magyarországról szóló jelentésről tárgyal, ma mutatják be a Soros-jelentést. Négy napnak kellett eltelnie a választás után ahhoz, hogy Brüsszelben újra támadást indítsanak Magyarországgal szemben.

De miről szól a LIBE jelentése?

A Brüsszelben bemutatandó jelentés szerint Magyarországon sérülnek az emberi jogok, a véleménynyilvánítás szabadsága és korlátozzák a civilek munkáját. Összességében a LIBE tagjai az EP plenárisának felkérésére azt vizsgálják, hogy Magyarország kapcsán fennáll-e az uniós alapértékek megsértésének egyértelmű veszélye.

A Judith Sargentini zöldpárti jelentéstevő által bemutatott tervezet szerint Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata, ezért indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítása.

A várhatóan júniusban szavazásra bocsátandó jelentés ősszel kerül majd az Európai Parlament plenáris ülése elé, amely adott esetben ennek alapján kezdeményezheti az atomfegyverként is emlegetett eljárás megindítását Magyarországgal szemben a jogállamisági elvek megsértése miatt. (index.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s