h i r d e t é s

Macron bemondta: semmi értelme lezárni a határokat az országok között

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Macron bemondta: semmi értelme lezárni a határokat az országok között

2020. augusztus 29. - 16:19

Miközben Franciaországban új sebességgel terjed a koronavírus-járvány, megszólalt Emmanuel Macron elnök a lehetséges védekezési eszközökről.

Emmanuel Macron - Forrás: NBC News

A kötelező maszkviselés általánossá tételéről remélik a döntéshozók a járvány egyre fokozódó terjedésének megfékezését.        

"A maszkviselés észszerű kényszer, amelyet egy ideig el kell fogadnunk" - mondta pénteken Emmanuel Macron államfő egy párizsi gyógyszergyárban tett látogatásán. "Önökhöz hasonlóan én sem szeretek maszkot hordani, zavaró, kényelmetlen" - ismerte el az elnök.    

"De a legrosszabb az lenne, ha most hagynánk a vírust gyorsabban terjedni, és ez elkerülhetetlenül újabb karanténokhoz, és a termelés leállásához vezetne" - hangsúlyozta Macron.    

A francia elnök európai koordinációt sürgetett az utazási korlátozások újbóli bevezetését illetően.    

"Semmi értelme lezárni a határokat országok között, amikor az aktív terjedési övezetek jól beazonosíthatók. Inkább közös módszert kell alkalmazni az aktív terjedési övezetek megállapítására, és azok kezelésére egy-egy országon belül" - hangsúlyozta a francia elnök.    

Macron szerint "van még mit tenni a koordináció javítására. Ezen fogunk dolgozni a következő napokban" - jelezte a köztársasági elnök, arra kérve az uniós országokat, hogy ne ismételjék meg a témában a márciusi tévedéseket. "Kontra-produktív és főleg nem hatékony a vírus és a terjedése elleni küzdelemben" - mondta a francia elnök. (MTI) / portfolio.hu


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s