h i r d e t é s

Manipulálhatják-e az oroszok a magyar választást?

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Manipulálhatják-e az oroszok a magyar választást?

2018. január 11. - 19:37

 

Még a kormánypártok szavazóinak relatív többsége is úgy gondolja, hogy ha az oroszok megpróbálnák befolyásolni a parlamenti választások eredményét Magyarországon, akkor azt az országot jelenleg vezető pártok javára tennék. - írja a napi.hu.

Forrás: napi.hu

Az összes megkérdezett 38 százaléka számít arra, hogy az orosz titkosszolgálatok megpróbálják befolyásolni az áprilisi magyarországi parlamenti választások eredményét, ugyanakkor 50 százalékuk szerint nem fenyeget ez a veszély

- idézi a Magyar Nemzet az Iránytű Intézet közvélemény-kutatását. Az ellenzéki pártok támogatói között jóval nagyobb az aggódók aránya, mint a kormánypártok szavazói között.

Ugyanakkor még az utóbbiak 44 százaléka is úgy véli, hogy ha az oroszok belepiszkálnának a szavazásba, akkor az volna a céljuk, hogy a Fidesz-KDNP hatalmon maradását segítsék.

A kormánypárti tábor tagjainak 35 százaléka elegánsan elhajolt a kérdés elől: nem tudta eldönteni, mit akarhatnának az oroszok. Nem kis részük, 19 százalékuk arra gyanakszik, hogy Moszkva valamelyik ellenzéket politikai erőt akarná hatalomra segíteni.

napi.hu

 


 

h i r d e t é s