fbpx Már a fideszes polgármesterek is az ingyenes parkolás eltörlését kérik | CIVILHETES

h i r d e t é s

Már a fideszes polgármesterek is az ingyenes parkolás eltörlését kérik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Már a fideszes polgármesterek is az ingyenes parkolás eltörlését kérik

2021. május 10. - 07:41

 

Zsúfoltság, káosz, bevételkiesés – a kormánypárti városvezetők is saját bőrükön érzik, amiért az ellenzékiek fél éve tiltakoznak.

Parkoló autók - A kép illusztráció

Már fideszes polgármesterek is sürgetik az ingyenes parkolás eltörlését; Cser-Palkovics András Székesfehérvár vezetője az ATV Híradónak azt mondta: "elérkezett az idő a jelenlegi szabályok újragondolására".

Fejér megye székhelyén 20-30 millió forintos a bevételkiesés havonta, a polgármester szerint azonban ennél is fontosabb, hogy az iskolanyitás hétfőn kezdődő, újabb üteme miatt a jelenleginél is nagyobb zsúfoltság lehet a közlekedésben, ha maradnak a jelenlegi szabályok.

"Ma már mindegyik nagyvárosnak az az érdeke, hogy a jelenlegi szabályokat át lehessen gondolni, és felül lehessen vizsgálni, akár úgy is, hogy az önkormányzatok a jövőben maguk dönthessék el, hogy milyen módon szervezik meg a közterületi parkolást" – fogalmazott Cser-Palkovics.

Hozzáfűzte, hogy a legutóbbi kormányzati egyeztetésen a polgármesterek azt az ígéretet kapták, hogy amikor már látszanak az újraindítás lépései, akkor lehet napirendre venni az ingyenes parkolás eltörlését.

Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke elismerte: minden megyei jogú városnak okozott pénzügyi nehézséget az intézkedé, ez Kaposvár esetében összesen 240 millió forint mínuszt jelentett. A polgármester, miközben szerinte az döntés nem a városvezetőjre, hanem a kormányra és az operítív törzsre tartozik, azt hangoztatta: "nagyon remélem, hogy most, amikor egyre csökken a betegségszám, köszönhetően annak, hogy egyre többen oltatják be magukat, sor kerül az ingyenes parkolás feloldására. Most már úgy érzem, hogy nem lesz rá szükség".

Az ingyenes parkolást először tavaly tavasszal rendelte el a kormány, akkor csak júliusig. Majd novemberben újra kihirdették az ingyenességet határozatlan időre. Az ATV Híradója felidézte, hogy Niedermüller Péter Erzsébetváros DK-s polgármestere és Soproni Tamás Terézváros momentumos vezetője már tavaly novemberben tiltakozott kamerájuk előtt a több százmilliós bevételkiesések miatt. A Népszava ugyanabban a hónapban közölt egy összeállítást a szocialista polgármesterek tiltakozásáról, valamint Pikó András, Józsefváros független polgármesterének panaszáról. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek