h i r d e t é s

Már két év múlva taníthat a gyerekeket víz alá nyomó nyíregyházi tanár

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Már két év múlva taníthat a gyerekeket víz alá nyomó nyíregyházi tanár

2019. január 10. - 13:00

 

Az eredeti öt év helyett már két év után gyakorolhatja tanári hivatását a gyerekeket víz alá nyomó nyíregyházi tanár és edző. - írja az eduline.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Úszást oktatott, és ennek keretében becsmérelte, megalázta, a víz alá nyomta a rá bízott 7-10 éves kisgyermekeket egy nyíregyházi bűnelkövető, aki korábban testneveléssel, úszásoktatással is foglalkozott

- tudta meg a Szabolcsihír.hu.

Hülyének, bénának, bambának nevezte őket, agresszív hangnemben kiabált, s előfordult, hogy káromkodott előttük. Megtörtént, hogy akinek nem volt megfelelő az úszástechnikája, a fejét a vízbe nyomta, hasát megbökte, úszó szemüvegét megrántotta.

A kövérebb gyermekekkel olyan feladatot akart végeztetni, amit testi adottságuknál fogva nehezen tudtak megtenni, s ezt a többi tanuló végignézte, így a vádlott szándékosan szégyenítette meg a gyerekeket.

Az eljárás során meghallgatott gyermekek egyöntetűen beszámoltak a tanár fizikai és lelki bántalmazásairól, melyek megtörténtét a pszichológiai tesztek is alátámasztották

- írják.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott a tanári feladatából adódó kötelességét súlyosan megszegte, amikor olyan nevelési gyakorlatot folytatott, amelyben a fegyelmező intézkedések megtorló, megalázó vagy bosszúálló jellegűek voltak.

Az átélt traumatikus élmények később befolyásolhatják önértékelésüket. Néhány gyermeknek pszichológus segítségére volt szüksége az őt ért trauma feldolgozásához.

eduline.hu


 

h i r d e t é s