h i r d e t é s

Március első hetében visszanéz a tél

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Március első hetében visszanéz a tél

2015. március 01. - 07:51
0 komment

 

A meteorológiai tél kimondottan tavaszias idővel búcsúzik, az első tavaszi héten azonban visszanéz a tél.

Ma még kellemes idő várható, a folytatásban azonban napról napra hidegebb levegő áramlik térségünkbe, a következő egy hétben havazás sem kizárt.

Délelőtt feloszlanak a ködfoltok, jellemzően közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. A Kisalföldön és az Alpokalja térségében vékonyodik el a felhőtakaró, itt hosszabb időre kisüt a nap. Délután a Tiszántúlon jellemzően borongós, erősen felhős idő várható, nyugat felé haladva azonban csökken a felhőzet, a Dunántúl északi részén sok napsütés valószínű. Csapadék csak a Tiszántúlon várható ismétlődő eső, gyenge eső formájában. A mérsékelt délnyugati szelet néhol élénk lökések kísérik, a hőmérséklet csúcsértéke 7, 11 fok között várható.

Milyen időre számíthatunk a jövő héten?

Hétfőn a nap első felében változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, majd a délutáni órákban az északi határszélen és a Tiszántúlon eső, zápor alakul ki. Változó irányú szél lesz. 8, 15 fokra számíthatunk.

Kedden változóan felhős lesz az ég, helyenként több órára kisüt a nap. A hajnali csapadék után napközben csak az Alpokalján és északkeleten várható futó zápor. Az északnyugati szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 5, 9 fok között alakul.

Szerdán változékony időre van kilátás, többször megnövekszik a felhőzet. Futó zápor a nyugati, délnyugati, déli határszél mentén alakulhat ki. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 9 fok között alakul.

Csütörtökön erősen felhős, borult idő várható. Eleinte csak a déli területeken lehet többfelé eső, havas eső, néhol havazás, később azonban már az ország középső és keleti megyéiben is egyre többfelé alakul ki csapadék. Északnyugaton marad a száraz idő. Megerősödik az északi szél. 2, 6 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken a napsütés mellett megnövekednek a gomolyfelhők és elsősorban keleten futó hózáporok, havazás alakul ki. Erős lesz az északnyugati szél. Kora délután 2, 7 fok várható.

 

idojaras.hu (Fotó: Tihany ma reggel - idokep.hu)


 

h i r d e t é s