h i r d e t é s

Márki-Zay Péter úgy tudja, az idősek otthonában élőket „betanították”, hova kell szavazni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Márki-Zay Péter úgy tudja, az idősek otthonában élőket „betanították”, hova kell szavazni

2022. április 14. - 06:39

Nem volt demokratikus választás, ő már előre jelezte ezt– nyilatkozta Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a Spirit FM Aktuál című műsorában. Szinte az országos kampányától függetlenül Lázár János nyert volna, az egyéni választókerületében azt tudták elérni, hogy nem erősödött a Fidesz.

Forrás: Márki-Zay Péter Facebook oldala

"Akármennyi energiát tudtam volna betenni, akkor is Lázár János nyerte volna ezt a körzetet” – reagálta Márki-Zay Péter arra a felvetésre, hogy az egyéni választókerületi kampányától vett el energiát a miniszterelnök-jelölti kampánya. Hozzátette, hatezer szavazatkülönbség van kettejük között, ez egy erős Fidesz-körzet, ahol azt tudták elérni, hogy nem erősödött tovább a Fidesz.  Országosan négy olyan körzet van, ahol a Fidesz is gyengült, közülük Csongrád-Csanád 4 az egyetlen vidéki körzet, itt 2018-hoz képest 0,01 százalékkal kevesebb szavazatot kapott a Fidesz" – nyilatkozta Márki-Zay.

Márki-Zay ezúttal arról számolt be, hogy szavazatszámláló barátai elmondása szerint az idősek otthonában élőket úgymond "betanították" arra, hogy hova kell szavazni. 

Márki-Zay annak a véleményének is hangot adott, hogy Lázár János a helyi cigányság egy részét húsosztásokkal és születésnapnak álcázott zsúrokkal tudta megnyerni.

Ő szorgalmazta volna, hogy a teljes országgyűlési választásról mondják ki, hogy nem volt demokratikus. Emlékeztetett, "én előre is mondtam, hogy nem lehet elfogadni mint demokratikus választási eredményt." Ennek okai közé sorolta a sajtóviszonyok torzulását, a médiaszabadság hiányát, a hazugságkampány és az erőforrások egyenlőtlenségét.

A teljes interjú itt hallgatható meg: 

atv.hu


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s