h i r d e t é s


Még egy bőrt lehúznak - most a robogósok következhetnek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Még egy bőrt lehúznak - most a robogósok következhetnek

2017. január 11. - 15:29
0 komment

 

Szerdai számában azt írta a Világgazdaság, hogy közlekedésbiztonsági okokra hivatkozva a fejlesztési tárca indokoltnak tartja a segédmotorok egyedi azonosító jellel való ellátottságát.

A becslések szerint mintegy hatszázezer érintett jármű többsége tíz évnél idősebb lehet, így első forgalomba helyezésük környezetvédelmi jellemzőik alapján – az uniós előírásokon alapuló hazai szabályozás szerint – meg sem történhetne.

Sok pénzbe kerülne módosítások nélkül

A rendszámosítás jelentős, a motorkerékpárok értékéhez képest aránytalanul nagy költségeket róhatna az üzemben tartókra, a bevezetéshez így valószínűleg jogszabály-módosításokra és egy egyszerűsített, költségkímélő eljárásrend bevezetésére lenne szükség.

A lap ír arról is, hogy várhatóan szűkülni fog azon járműveknek köre, amelyekre zöld rendszámot lehet igényelni. A Nemzetgazdasági Minisztérium a lapot arról is tájékoztatta, hogy a zöld rendszám esetében a technológia fejlődése miatt indokolt bizonyos módosítások bevezetése.

Így a nagyobb károsanyag-kibocsátású hibridek kiszűrése érdekében növelni kell az elvárt hatótávolságot vagy a kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátás felső küszöbértékét. A változtatásokról tárcaközi egyeztetés zajlik. (hirado.hu)h i r d e t é s

betöltés..

;