fbpx Megmutattak belülről egy szolgálatban lévő katonai tengeralattjárót - VIDEÓ | CIVILHETES

h i r d e t é s

Megmutattak belülről egy szolgálatban lévő katonai tengeralattjárót - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megmutattak belülről egy szolgálatban lévő katonai tengeralattjárót - VIDEÓ

2021. február 07. - 07:13

 

A Walrus-osztályú tengeralattjáró az egyetlen tengeralattjáró osztály, amelyet jelenleg a Holland Királyi Haditengerészet használ.

HNLMS Bruinvis (S810) - Forrás: Pjotr Mahhonin / wikipedia

A tengeralattjáró 1990 óta van szolgálatban, és a rozmárról nevezték el. A mostani videón egy VR-szemüveggel irányított drón járja be ezt az egyébként titkos katonai műveletkben használatos tengeralattjárót.
A videót amúgy a Királyi Haditengerészet töltötte fel. A Walrus-osztály tengerállatjárói dízel-elektromos járművek. A tengeralattjáró 69 méter hosszú, és 55 fős legénység szolgál rajta. Hollandiának amúgy összesen négy ilyen tengeralattjárója van (a Walruson kívül: Zeeleeuw, Dolfijn, Bruinvis – ezeket szintén vízi állatokról nevezték el).

A Walrus-osztály 30 éves járművekből áll, de ezek a NATO leghatékonyabb nem nukleáris meghajtású tengeralattjárói közé tartoznak, és jellemzően megfigyelést/felderítést végeznek. Tehát bár nem új hajók, de főleg titkos műveltekben vesznek részt, ezért is ritkaság, hogy felvétel készüljön a fedélzeten. A kirándulás a torpedószobával kezdődik. A kilövőcsövek üresek, és maguk a torpedók is hiányoznak, aminek oka, hogy ezeket kirakodták arra az időre, míg a hajó kikötött. Ezen kívül megleshetjük egyebek mellett még a periszkópot, valamint a mérnökök helyiségeit is. (WikipediaPopular Mechanics) / raketa.hu

(Forrás: WikipediaPopular Mechanicskép: HNLMS Bruinvis tengeralattjáró/Wikipedia)


 

Kommentek

h i r d e t é s