h i r d e t é s

Megújulásra szólította fel Putyin az orosz kormánypártot a 2021-es választások előtt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megújulásra szólította fel Putyin az orosz kormánypártot a 2021-es választások előtt

2019. november 24. - 08:10

 

Megújulásra szólította fel Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton a kormányzó Egységes Oroszország pártot a szeptemberi helyi választásokon elszenvedett veszteségeket követően.

Vlagyimir Putyin - TASR-felvétel

Bár az Egységes Oroszország megőrizte többségét a fővárosi képviselőtestületben a szeptember 8-i választásokon, elvesztette mandátumai egyharmadát.

Az orosz elnök szerint a kormánypártnak vezető szerepet kell vállalnia a társadalom előtt, és meg kell újulnia annak érdekében, hogy megnyerhesse a 2021-es parlamenti választásokat. "A közelgő választások rendkívül fontosak a nemzeti fejlődés folyamatosságának biztosítása, az elért eredmények megőrzése és növelése szempontjából" - jelentette ki Putyin pártja XIX. kongresszusának szombati plenáris ülésén.

Az orosz államfő rámutatott arra, hogy "biztosítani kell a társadalmi konszolidációt Oroszország hosszú távú haladási stratégiáját illetően". "Ez egy nagyon fontos feladat, a párt munkájának az értelme" - tette hozzá.

Putyin úgy vélekedett, hogy az oroszoknak egyesülniük kell az alapvető értékek körül, az "összes ideológiai sokféleségen vagy párthoz való tartozáson" túlmutatóan. "A legnagyobb érték: Oroszország szuverenitása, nemzeti érdekei, területi integritása. Ez és mindenekelőtt a nép jóléte és az emberek önmegvalósításának lehetősége" - fogalmazott az orosz elnök, aki egyúttal kiállt a demográfiai fejlődés fontossága és az oroszok közötti etnikai és vallási összhang mellett.

Az orosz elnök meggyőződését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a pártnak vissza kell szereznie vezető pozícióit.

Putyin felszólította a "pártkatonákat", hogy "szerezzék vissza az elvesztett területet és mindenben legyenek vezetők". "Találják meg magukat, és bocsássák vitára a legégetőbb kérdéseket anélkül, hogy megvárnák a következő éves direkt útmutatásomat. Erősödjenek meg annyira, hogy képesek legyenek ezeket a dolgokat a saját erejükkel megoldani, és hogy képesek legyenek az igazságot keresni" - fogalmazott, jelezve, hogy ha a helyi tisztviselők, bármilyen magas posztot is töltsenek be, nem képesek meglátni a problémákat, akkor a párt "harcosainak" kell azokat feltárniuk. (MTI) / ujszo.com


 

h i r d e t é s