h i r d e t é s

Meleg, szeles idő több helyen záporokkal, zivatarokkal

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Meleg, szeles idő több helyen záporokkal, zivatarokkal

2019. május 19. - 07:13

 

A melegedés tovább fokozódik

CIVILHETES olvasói fotó

Délelőtt a gyengén felhős és erősen felhős területek egyaránt jelen lesznek, szórványosan várható zápor, zivatar. 

Délután pár órára mindenhol kisüt a nap, de a megnövekvő gomolyfelhőzetből több helyen várható záporeső, zivatar. Élénk lesz a délkeleti szél. 21, 27 fokra számíthatunk. - írja az Időjárás.hu

Hétfőn délelőtt sokfelé számítani kell záporra, zivatarra.  Délután országszerte kialakulhatnak záporok, zivatarok. A déli szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Vasárnap frontmentes marad az idő. Az egyre nagyobb számban kialakuló zivatarok környezetében légszomj és nehézlégzés jelentkezhet. - írja a meteoklinika.hu

A levegő tovább melegszik, a Tiszántúlon és a középső országrészben a 25 fokot is meghaladhatják a maximum-hőmérséklet értékei, emiatt a melegfronti jellegű tünetek fokozódnak. A korábbi napoknál intenzívebb migrénes fejfájásra számítson, és könnyen lehet, hogy az elalvás is nehezebbnek bizonyul a megszokottnál. Fejfájásának enyhítése érdekében óránkét fogyasszon el egy pohár szénsavmentes ásványvizet, a nyugodtabb alvást pedig elősegítheti, ha lefekvés előtt kiszellőztet.  A változékonyabb időjárás következtében fokozódnak a vérnyomásproblémák és a keringési panaszok, az idősek ezen a napon is kerüljék a terhelést.

Már a reggeli óráktól kezdődően országszerte számítani kell záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok kialakulására, amelynek következtében sokfelé erősen fülledté válik a levegő. Az asztmások és légzőszervi megbetegedéssel küzdők körében nagyon gyakori lesz a légszomj és a nehézlégzés, a rossz hír, hogy most már intenzív panaszokra is fel kell készülni. Az idősek és a gyermekek is nagyon nehezen viselek majd a párás időt, záporok, zivatarok idején ajánlott zárt térbe húzódni és lepihenni, amíg a vihar elvonul.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s