h i r d e t é s

Mélyszegénységből hordták a magyar lányokat a bécsi szexpiacra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mélyszegénységből hordták a magyar lányokat a bécsi szexpiacra

2015. július 16. - 09:39
0 komment

 

Több tucat magyar örömlányt futtatott az osztrák fővárosban a gyanú szerint egy tari férfi és barátnője – derül ki a rendőrség közleményéből.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának munkatársai osztrák rendőrökkel együtt összehangolt akcióban fogtak egy magyar párt, akik a gyanú szerint szegénysorból származó fiatal nőket örömlányként dolgoztattak az osztrák fővárosban.

A Zsaru Magazin cikkét szemléző rendőrségi közlemény szerint a Nógrád megyei nyomozók július 7-én hajnalban Taron, lakásukon épp akkor ütöttek rajta B. Gyulán és társán, amikor hazaértek Bécsből. Délelőtt osztrák kollégáik a Kecskés András százados vezette nyomozócsoporttal közösen tartottak házkutatást három bécsi szexstúdióban, amelyek közül egyet B. Annamária üzemeltetett.

A nyomozás eddigi adatai szerint B. Annamária B. Gyula anyagi támogatásával és aktív közreműködésével váltotta ki a lányok ausztriai munkavállalási engedélyét, együtt béreltek ingatlant és utaztatták Bécsbe a magyar prostituáltakat, majd egy megállapodás alapján elvették a lányok bevételének több mint felét.

A gyanúsítottak ellen kitartottság bűntettének és prostitúció elősegítése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Kihallgatásukon mindketten tagadták a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését. Ugyanakkor a két ország különböző helyszínein tartott házkutatások során a nyomozók olyan iratokat – szerződéseket, személyiokmány-másolatokat – foglaltak le, amelyek alátámasztják, hogy a páros több mint egy tucat fiatal nőt állított munkába a bécsi szexpiacon.

A bécsi szexstúdiókban a testüket áruló nők áldozatok, ellenük az osztrák hatóságok semmilyen eljárást nem indítanak, de mi is üldözzük a lányokon élősködőket, ezért természetesen segítettünk a magyar kollégáknak – mondta Gerald Tatzgern ezredes, az emberkereskedelem és embercsempészés elleni iroda vezetője.

A bíróság július 9-én elrendelte B. Gyula és B. Annamária előzetes letartóztatását. A zsaruk lefoglalták három autójukat, ékszereiket, jelentős mennyiségű készpénzüket, és kezdeményezték ingatlanjaik zár alá vételét.

 

hir24.hu (Címlap: Forrás: police.hu)

Posted by SEJT on 2015. július 16.

 

h i r d e t é s