h i r d e t é s

Minden harmadik fiatal gondolja azt, hogy a kínaiak szabadították ránk a koronavírust

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Minden harmadik fiatal gondolja azt, hogy a kínaiak szabadították ránk a koronavírust

2020. október 17. - 18:52

 

Bálint Kata, a Political Capital politikai elemzője beszélt a Spirit FM-en beszélt arról, hogy mennyire mozgatják meg a fiatalabb korosztályt a politikai témák, és ez hogyan változott a koronavírus alatt.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A Political Capital kutatása szerint a fiatalok nagy részét egyáltalán nem érdekli a politika: 38 százalékukat egyáltalán nem vagy csak minimálisa foglalkoztatja. 

Bálint Kata politikai elemző Pajor Tamás és Szlazsánszky Ferenc műsorában, a Spirit Show pénteki adásában elmondta, hogy ez nem meglepő, megfelel a trendeknek. Azt azonban hozzátette, hogy a koronavírus megnövelte a fiatalabbak érdeklődését a politika és a közügyek iránt. 

Az szintén kiderült, hogy az első hullám (nyáron zajlott a felmérés) alatt alapvetően elégedettek voltak a kormány döntéseivel, észszerűnek találták a szigorításokat. 

A műsorban szóba került, hogy a fiatalok több mint harminc százaléka gondolja, hogy a kínaiak szabadították ránk a vírust, huszonöt százalék pedig az amerikaiakról hiszik ugyanezt. Népszerűek a szándékosságot sejtető összeesküvés-elméletek. (atv.hu)

A műsort ezen a linken lehet visszahallgatni. 


 

Kommentek

h i r d e t é s