h i r d e t é s

Mit szólnak a papok, a lelkészek a Fidesz új arcához?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mit szólnak a papok, a lelkészek a Fidesz új arcához?

2019. október 13. - 07:36

 

Nem csoda, hogy a Fidesz kommunikációja összeomlott.

Forrás: MTI

A régi kliséket mégsem vehetik elő. Bármi lesz a választáson, a jövőben igencsak kockázatos lesz Orbánnak komoly arccal a keresztény eszmék védelméről beszélnie - még a legilledelmesebb közönség sem tudja elhessegetni a képzeletében azonnal megjelenő Borkai-videó képeit, amit persze azok a bizonyos legilledelmesebbek is megnéztek.

Pornót láthatnak máshol is, a korrupciót, lopást -noha ez a fontosabb- sajnos már beárazták, tudomásul vették, de az álszentség lelepleződése mindig gyilkos.

Eddig még a pápa sem volt nekik elég keresztény. És most kiderül, hogy egy szavukat sem lehet hinni, maguk sem veszik be, amivel minket etetnek. A király meztelen, nemcsak Borkai pucér.

Bár lehet, hogy csak Orbán intelmét vette szó szerint. A miniszterelnök nemrégiben a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (na szegények!) kongresszusán szónokolt: "Mutassuk meg a világnak, milyen is az igazi, mély és magasabb rendű élet, amelyet a keresztény szabadság eszményére építettek". Hát Borkai megmutatta. Ő a Fidesz mutogatós bácsija. Az átlagos földi halandók a tízparancsolatból egyet-egyet szegnek meg olykor, neki sikerült egyszerre, ha jól számolom, hármat-.négyet is. Paráználkodik, lop, kívánja felebarátja javait, és az ünnepet is (pünkösd volt) elég sajátos módon szenteli meg.

Mit szólnak ehhez azok a lelkészek, akik Kövér szavára hallgatva akár a templomban is a keresztény kormány támogatására szólítottak? Mit szól mondjuk Kiss Rigó? És főleg mit szól Orbán - ja, hogy ő semmit. "Le fog ez csengeni"- nyilatkozott Kósa, aki azért minden bajból képes még nagyobbat csinálni.

Nem tudom, számít-e ez valamit a voksokban, de lecsengeni, azt nem fog. Eszünkbe jut a következő családvédelmi szózatnál, csöpögős politikai prédikációnál. Lehet, hogy a "keresztény szabadság" helyett mégis vissza kell térni az "illiberális állam" terminushoz. Azt legalább kevesebben értik.

Orbán a becsapott, átvert keresztény értelmiségiek előtt azt is mondta: a magyarok keresztény szabadsága "hátha az összezavarodott, tájékozódását vesztett Európának is mentőöv". Hát persze, mentőöv. Kár, hogy csak 18 éven felülieknek.

Lendvai Ildikó / hirklikk.hu


 

h i r d e t é s