h i r d e t é s

Mór híres borétterme a megnőtt rezsi miatt bezár

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Mór híres borétterme a megnőtt rezsi miatt bezár

2022. augusztus 05. - 15:48

Az étterem augusztus végéig tart nyitva, mert utolérte őket a „rezsi-rémálom”.

Forrás: Paulus Bormúzeum Étterem/Facebook

Szeretnénk mindenkit tájékoztatni, hogy éttermünk 2022. augusztus 28-án nyit ki utoljára a mi kis csapatunkkal. Sajnos a  „rezsi-rémálom” minket is utolért – közölte a Facebookon a móri Paulus Bormúzeum Étterem. A bejegyzést a Napi.hu szúrta ki és cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy az egyetemes szolgáltatás – vagyis köznapi nevén a rezsicsökkentés – csak a magánszemélyekre volt érvényes.

Most a rezsiártámogatás kivezetésével a lakosság is megtapasztalhatja az energiaárak emelkedését az augusztus 1-gyel induló számlázási időszakban, de a vendéglátóhelyek már tavaly október óta küzdenek a magas energiaárakkal. Ugyan van kedvezményes ár, de csak a mikrovállalkozások számára, valamint csak korlátozott fogyasztásig.

A Facebook-bejegyzés alatt sokan sajnálatukat fejezték ki a hír hallatán. Az étterem a kommentek közt jelezte azt is, hogy „sajnos nem csak ők, hanem még sokan járnak ebben a cipőben”.

A Paulust a móri pincesor egyik 300 éves pincéjében alakították ki 2016-ban. A bejárat melletti lounge rész 150 főt fogadott, ehhez csatlakozott egy 60 férőhelyes terasz. (nlc.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s