fbpx MZP hiúsági okokból nem hajlandó egy újabb fideszes kétharmadot végignézni | CIVILHETES

h i r d e t é s

MZP hiúsági okokból nem hajlandó egy újabb fideszes kétharmadot végignézni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

MZP hiúsági okokból nem hajlandó egy újabb fideszes kétharmadot végignézni

2021. szeptember 18. - 10:27

 

Meggyőzné Karácsonyt, hogy lépjen vissza a javára.

Forrás: Mindenki Magyarországa Mozgalom - Márki-Zay Péter / Facebook

Az ellenzéki miniszterelnők-jelölt – ha bejut a második fordulóba – megpróbálja meggyőzni a főpolgármestert, hogy lépjen vissza a javára, mert magát konszenzusosabb jelöltnek tartja.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítója, ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorának adott interjút. Márki-Zay szerint – aki harmadik lett az előválasztási aláírásgyűjtési versenyben – a pártok hiúsági versenyt csináltak az aláírásgyűjtésből. A polgármester szerint Orbán Viktor legyőzéséhez konszenzusos jelölt kell, és arról is beszélt, hogy bár a magyar szavazók kétharmada jobboldali beállítottságú a Fidesz szavazói kicserélődtek az elmúlt 10 évben – erre példaként maga mellett Pálinkás Józsefet hozta.

*Arra a kérdésre, hogy hányadik helyre várja magát az előválasztás első fordulójában elmondta, hogy reményei szerint a harmadikra, Dobrev Klára és Karácsony Gergely mögött. Márki-Zay úgy gondolja, hogy ha bejut a második fordulóba, akkor nincs miért visszalépnie, és úgy véli, ő konszenzusosabb jelölt Karácsony Gergelynél. Tehát ha harmadik helyen kerülne be Karácsony Gergely mellett, azt javasolná neki, hogy a főpolgármester lépjen vissza a javára – írja az ATV összefoglalója.

Márki-Zay az elutasítottsági százalékokkal és a bizonytalan szavazók megszólításával próbálná meggyőzni Karácsonyt, de hangsúlyozta azt is, hogy a lehető legszorosabb együttműködésre fog törekedni.

„Nem vagyok hajlandó személyes, hiúsági okokból egy újabb fideszes kétharmadot végignézni. Az én politikai pályafutásomnak egyetlen célja van, az elmúlt 1000 éves történelmünk legkorruptabb kormányának a leváltása” – mondta a hódmezővásárhelyi polgármester. (hvg.hu)

* Ezt én értem, és akkor a második fordulóban majd Dobrev Klárát kéri meg, hogy lépjen vissza az ő javára, mert Márki-Zay Péter szerint ő "konszenzusosabb jelölt". (a szerk.)


 

Kommentek

h i r d e t é s