h i r d e t é s

Napsütéssel búcsúzik 2019

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Napsütéssel búcsúzik 2019

2019. december 31. - 06:06

 

A következő napokban a napsütés mellett többször befelhősödik az ég, számottevő csapadék azonban nem várható. Az újév hajnalban fagyokkal, napközben pedig az átlagosnál melegebb idővel köszönt be, majd ismét lehűlés körvonalazódik. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt fokozatosan növekszik a felhőzet, emellett napos időszakokra is készülhetünk. Csapadék nem lesz. 

Délután tovább növekszik a felhőzet, egyre rövidebbek lesznek a napos időszakok. Számottevő csapadék nem várható. Északnyugatira fordul és délutántól megerősödik a szél, a legmagasabb hőmérséklet 3, 9 fok között alakul.

Szerdán délelőtt sok napsütésre van kilátás, alig lesz felhő az égen. Csapadék nem várható.  Délután a napsütést szinte felhő sem zavarja, csapadék sem alakul ki. Élénk lesz az északi szél. 2, 7 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Kedden egy gyenge hidegfront halad át felettünk, de csak enyhe panaszokat okoz a fokozottan érzékenyeknél. A változékony időben ingadozhat az érzett hőmérséklet. - írja a meteoklinika.hu

A felfrissült idő alapvetően jótékony hatással van a szervezetére, de amennyiben fokozottan érzékeny, akkor enyhébb fejfájást tapasztalhat. Egyeseknél fokozódhat a görcshajlam is, és az ízületi bántalmak felerősödésére az előző napokhoz hasonlóan számítani kell. A szabadban ingadozó hőérzetre készüljön, de hideg nem lesz. Fontos a jól variálható öltözet, reggel az előző napokban megszokotthoz hasonlóan fagyos időt tapasztalhat, illetve elsősorban a Dunántúlon ingadozhat is az érzett hőmérséklet. Arrafelé ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet önnél, de a napsütéses időszakokban csökkenhetnek ezek a panaszok.

Ilyenkor hajlamos lehet többet enni és inni a kelleténél, így könnyen gyomorproblémákkal szembesülhet. Válassza inkább a könnyebb fogásokat, illetve ha nem tud ellenállni a nehezebb ételeknek, akkor próbáljon mértéket tartani. A szilveszterkor oly népszerű olajos magvakat (mogyoró, mandula, kesudió) most bátran fogyaszthatja, és a helyesen elkészített lencse is jó választás. Az italozást se vigye túlzásba, ezzel is megterhelheti a gyomrát, illetve napokra legyengülhet. Emésztési panaszok esetén megoldást nyújthat a személyre szóló fényterápia.

Újév hajnalán is nagy lesz a megfázásveszély, öltözzön vastagon és rétegesen! Nagyon fontos, hogy ha útnak indul, akkor most figyeljen arra, hogy fokozott óvatosságra lesz szükség a közlekedés során! Csak kipihenten üljön volán mögé, és mindenképpen számítson arra, hogy a megszokottnál több ingerlékeny sofőrrel találkozhat, több agresszív vezetőre számíthat.

A közlekedést nyugaton és a középső országrészben élénk széllökések nehezíthetik, ezen kívül többfelé a megszokottnál türelmetlenebbek lehetnek a sofőrök. Érdemes kissé korábban elindulni a hosszabb utazásra, és lassabban, körültekintőbben vezetni!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s