h i r d e t é s


Ne keverjük már össze a különböző dolgokat

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ne keverjük már össze a különböző dolgokat

2017. január 10. - 06:48
0 komment

 

A 2016. január 7-én közzétett, (lejjebb idézett) az alábbi írásomra, nyilvánosan megjelent véleménnyel összefüggésben, szeretnék néhány gondolattal válaszolni. 

Bizonytalan voltam, érdemes-e egyáltalán a megjegyzést vitatni. Szeretném, a felvilágosult és értelmes, együttműködő, gondolkodó közösség érdekében, nem a sorait, hanem a kommentár szellemiségét értékelni.
Úgy vagyok vele, mint az egyetemen a kötelező tudományos ateizmussal, amikor megkérdeztem a professzoromat, miként lehet tudományos az ateizmus, amikor Ön azt bizonygatja, a teológia nem tudományos? Egyszerűbben: ami szamárság, arra csak szamársággal lehet válaszolni. Egy ókori, görög feljegyzést idézek, talán válasz is az olvasó kritikának nem nevezhető reakciójára.

A görög tudomány egyik kimagasló személyisége (Nagy Sándor uralkodása idején) meglátogatta gazdag ismerősét, aki megmutatta neki a házában felhalmozott kincseket: szobrokat, hétköznapi, használati eszközöket, nemesfémből készült műremekeket, mindenféle tárgyakat. Számítógépet nem, akkor az még hiánycikknek számított. Nagyobb részük háborús zsákmányból származott! Megdolgoztak érte a csatamezőkön, főleg a katonák és a rabszolgák, miként ma is egyesek hatalmas tárgyi vagyonáért!
A bemutató közel két órát vett igénybe. Mivel a komolyan gondolkodók képviselői megvetették az ilyen kérkedőket, így aztán Diogenész szótlanul fogadta a tárgyak történetét, és szépségeit a gazdagságnak, főleg véres múltú eredetüket!
Meg is kérdezte Diogenészt, jómódú ismerőse, a bemutató végeztével: „No, mit szólsz hozzá”? Diogenész szembe fordult vele és váratlanul, „arcul köpte”. Az uraság felháborodva rámordult! „Mire vélje ezt a magatartást”?
Diogenész így válaszolt:” ne haragudj barátom, nem tehetek róla, hogy ebben az egész, gyönyörű házban nem találok alkalmasabb helyet, ahová tisztességgel köphetnék”.

Ma ezt úgy mondják, hogy azok kezében a pénz és a hardver nem sokat ér, lehet ártalmas is mások ellen, ha hiányzik hozzá a közösséget és az egyént szolgálni tudó szoftver!

A kommentár a szerzőjének személyes szabadságjogait hozza érvként, „a többiek pedig éljenek úgy, mint a majomember az őskorban”.

Mind az öt-8 millióan, vagy még többen.

Kínos ez nekem, mert még csak nem is lehet szó egydimenziós gyűlöletről, amilyen már korábban „tömegeket tett helyre”, itt mindenkire vonatkozik az ő szabadságjogának elismerésre való vágyakozása: fajra, vallásra, nemre való tekintet nélkül.
Gondoljuk meg, mert ha ez így lehetséges, kegyetlen idők várnak a sok millió „majomemberre”!
És még ő tanítgat, idézem: „ne keverjük össze a dolgokat”!

http://civilhetes.net/egy-szamitogep-ellopasa-rendorsegi-ugy-tiz-ember-kirugasa-dicseret-pedig-a-veszteseg-remuletes-1-resz

„Ne keverjünk már össze különböző dolgokat . Semmivel nem lehet tagadni azt hogy számítógépet lopni nem való , ugyanúgy mint embert ölni vagy deportálni . Minden munkáltatónak emberi szabadságjoga eldönteni hogy mekkora volumenben akar termelni . Akkor pedig minél kevesebb emberrel oldja ezt meg , annál jobb . A társadalom dolga lenne hogy az elbocsátott dolgozóknak másnap már munkahelye legyen! Ha ezt a társadalom nem igényli , akkor nem kellene feleslegesen államhatalmat fenntartani , mindenki éljen meg úgy ahogy tud , ahogy az őskor előtti időkben a majomemberek éltek” .


 

h i r d e t é s

betöltés..