fbpx Négy kollégáját fertőzte meg az ausztriai síelésből hazatérő nőgyógyász | CIVILHETES

h i r d e t é s

Négy kollégáját fertőzte meg az ausztriai síelésből hazatérő nőgyógyász

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Négy kollégáját fertőzte meg az ausztriai síelésből hazatérő nőgyógyász

2020. március 25. - 14:36

 

Bűnügyi eljárás indult az orvos ellen, mert hazatérése után egyből munkába állt, nem Magyarországon, hanem Romániában.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/EPA/CDC

Vasárnap igazolódott be, hogy koronavírus-fertőzött a sepsiszentgyörgyi megyei kórház egyik alkalmazottja, ezért lezárták az intézmény három részlegét, a szülészetet, a nőgyógyászati részleget és az újszülöttek osztályát. Hatvan személy – kismama, csecsemő és kórházi alkalmazott – került karanténba. Hétfőig 38 alkalmazottnál sikerült elvégezni a tesztet, négy esetben pozitív lett az eredmény, emiatt kiterjesztették a járványügyi vizsgálatot.

A városi ügyészség hétfőn közölte: bűnügyi eljárás indult a nőgyógyász ellen, aki március folyamán Ausztriában síelt, de hazatérése után nem vonult otthoni elkülönítésbe, hanem munkába állt, bár a kórházigazgató szerint folyamatosan védőmaszkot, kesztyűt viselt, és az átlagosnál kevesebb beteget vizsgált meg. Az orvos a járóbeteg rendelőben is teljesített szolgálatot március 8 és 18-a között, így nem biztos, hogy az ausztriai szabadságán kapta el a betegséget.

A kórházban továbbra is karantén van az érintett osztályokon, a szülészet-nőgyógyászati osztály mellett az újszülött osztályt és a szülőszobát zárták le, a bentfekvő betegeket ellátják. Az új szülészeti-nőgyógyászati sürgősségi eseteket a kézdivásárhelyi kórházba irányítják.

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester kedd délelőtt azt kérte a koronavírusos orvosi személyzettől, hogy vállalják a nevüket a nyilvánosság előtt annak érdekében, hogy eloszlassák az emberek félelmeit és helyreállítsák a közösség bizalmát. (foter.ro)


 

h i r d e t é s

Kommentek