fbpx Négyszögletű kerek asztal | CIVILHETES

h i r d e t é s

Négyszögletű kerek asztal

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Négyszögletű kerek asztal

2021. augusztus 07. - 15:35

 

Orbán, akinek pocsék a sajtója Amerikában, és nem is fogadják már sehol, egyszerűen kikopott a diplomácia világából, egy kis reklám céljából – nyilván jó pénzért – felfogadta a FOX News sztár műsorvezetőjét, és intejút adott neki.

Tucker Carlson-interjú. Hamarosan // Interview with Tucker Carlson. Coming soon - Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Tucker Carlson, divatos kifejezéssel az alt-right média sztárja (én kevésbé lennék udvarias a minősítését illetően) a hatvanas éveket idéző, lenyalt frizurájával (mintha a Dallasból lépett volna elő – a FOX az amerikai Dél orgánuma), az 1860-as évek amerikai déljét idéző mentalitásával befutott Budapestre, és megintejúvolta kedvencét.

Orbánt erre az alkalomra szépen megnyírták, megfésülték, öltönybe bújtatták (hiszen nem lelátón kell szotyola héjat köpködni, vagy babgulyás-főző verenyen szerepelni a Hortobágyon, az amerikai konzervatí ízlés ezt nem díjazza!), nyakkendőt kötöttek rá, a ravasz-paraszti (bunkó?) ábrázatát komolyra, üzletemberire, államfériúira próbálták szelidíteni, a hordó hasát pedig elrejteni, egy erre a célra előkotort kör alakú asztal mögé ültetve a potentátot (nem sokat segített, pedig az amerikai konzervatív farmer lovagol, és nem hízott el), majd kezdetét vette, és lebonyolódott az aktus.

Melynek során Orbán, többek közt úgy bírt nyilatkozni, hogy "a mindenapokban már le is hagytuk a Nyugatot!"

Mármost! Ekkora baromságra még Rákosi sem vetemedett. Ő is csak megígérte!

Még Hitler is jóhiszeműbb volt, amikor Kijev és Harkov bevétele után azt mondta, hogy legyőztük a kolosszust!
Bár ép ésszel senki nem fogadott volna arra, hogy legyőzik a Szovjetuniót, még a káprázatos 1939-40-es hadi sikerek ellenére sem (egyszerű számítás: területnagyság, a hadrafogható erők és a gazdasági potenciálok összevetése – mégis sokan bedőltek), 1941 kora nyarán-őszén nehéz lett volna mást elképzelni.
Csak Churchill és néhány Wehrmacht-tábornagy gondolta másként, utóbbiakat le is váltották.

Egyszóval az eredmények látszólag Hitler derűlátását igazolták.

Magyarország eredményei még látszólag se igazolják Orbán bődületes hazugságát. Ellenkezőleg! Távolodunk!

Államcsőd kísértése, sosem volt mértékű államadósság, lerohasztott oktatásügy, K+F, egészségügy, infrastruktúra, minden idők leggyengébb magyar fizetőeszköze, nulla ipari beruházás, elszórt, elpénecolt, ellopott euró-ezermilliárdok, tíz éve nem tapasztalt mértékű infláció és társai.

Mondott mást is: "minden magyar embert megsértett Biden elnök azzal, hogy azt mondta, Magyarországon autokrácia van, melyet egy gengsztre vezet."

Hát, kérem! Az igazság néha fáj! Magyarországon nem is autokrácia – diktatúra van. Orbán pedig egy gengszter!

Engem ez a megállapítás egyáltalán nem sért! Engem Orbánnak és a bandájának léte sért. A puszta léte is! Minden ízében és rezdülésében, minden szavában és tettében!

Ami bánt, az, hogy egyedül vagyunk a gondjainkkal, és itthon is kisebbségben. Mert Biden fikarcnyit sem tehet a helyzet megváltoztatásáért, ahogy az Unió sem. Mi magunk sem, amíg az elhülyített hívek beveszik Orbán maszlagját.

A maszlagot, ami Amerikában a kutyát se érdekli!
Szerintem kidobott pénz volt ez a FOX-interjú, Orbán számára is.
Az amerikai átlagembert semmi nem érdekli, ami nem Amerika.
Pláne nem egy porban fingó kis kelet-európai ország és a vezetője! Mely országról tán nem is hallottak, de arról bizonyosan fogalmuk siem volt, hogy merre található.
Kossuthról, Puskásról (ott nem menő az európai foci), Bartókról nem is hallottak.
Támaszpontnak való hadikikötője van? Kiaknázható ásványkincsei vannak? Egyik sem! Hát akkor, kit érdekel?

A nagy amerikai, demokrata irányzatú lapok (Orbán jóvoltából) elég sűrűn foglalkoznak ugyan velünk, de azokat, a New York Times-t, a Washington Post-ot a FOX nézői nem olvassák. Kerülik, mint a pestisest. Nekik Trump a menő. (Ámbár már onnan is letiltották.)
Úgyhogy, minek?

Mellesleg nem tagadták meg magukat! A magyar közmédia megcenzúrázta az intejút. Kihagytak egy kérdést, melyre Orbán nem válaszolt, és mely kérdés Kínára vonatkozott, melyben a riporter gyilkosnak nevezte Hszi Csen Pinget. Aztán egy választ, mely Biden Orbánt minősítő nyilatkozatára, kissé póriasabban, mint a szövegben bent maradt formula.

Nem baj, alt-right-fiúk! Szokjátok! Elvégre tőletek tanulta!

Bár tök fölösleges porhintés volt az egész cirkusz (mely természetesen a hazai talpasok szédítését célozta: lám, milyen fontos ember a mi vezérünk!), Orbán közben sem tétlenkedett.

Mindenek előtt egy kormányhatározatban (a parlamenti szünet idején ez most a mániája: kormányhatározat!) hadat üzent Norvégiának!
Hogy aszongya: tartoznak nekünk! Varga Judit rögtön kontárzott: leverjük rajtuk!
Szóval az adományozott fenyegeti az önkéntes adományozót, mert az nem fogadta el a feltételeit!
Hát most már legalább Norvégiával is összevesztünk.

Aztán kiakasztatta a Nemzeti Hitvallás című hordalékot a közintézményekben, mely a gyorsan szétmálott gránitszilárdságú bevezető szövegének helyébe lépett.
Budapest és (egyelőre) Szombathely megtagadta az utasítás végrehajtását, a pesti Városházán az1848-as tizenkét pontot rakják ki.

Végül pontosította a gyermekvédelminek nevezett homofób törvényt egy végrehajtási rendelettel, melyből üvölt, hogy nem a gyermekekről, hanem a homoszexuális emberek zaklatásáról, kiközösítéséről szól:
(többek közt) a templomok ötszáz méteres körzetében tilos a homoszexualitást reklámozó (ki a rosseb reklámozza?) anyagokat becsomagolatlanul tartani!

Már csak egy, a való élet által diktált kérdésem van: és a sekrestyében?


 

Kommentek

h i r d e t é s