h i r d e t é s

Néhány gondolat a győri választás után

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Néhány gondolat a győri választás után

2020. január 27. - 13:23

 

A fideszes Dézsi Csaba bőven 50% fölötti eredménnyel nyert, így nem lehet rákenni a vereséget az ilyen-olyan okból elinduló, "futottak még" jelöltekre. 

Forrás: Hadházy Ákos / Facebook

Érdemes inkább egy kicsit elgondolkozni, hogyan lehetséges, hogy Borkai Zsolt dicstelen szereplése és bukása után még mindig megingathatatlan a Fidesz Győrben. Ehhez egyelőre csak néhány gondolatot kínálnék:

1., ELKÉNYELMESEDÉS: Kicsit úgy érzem, megvalósult, amitől október 13. óta tartani lehetett. Az ellenzékben hátradőltünk és azt gondoljuk, 2022 már megvan, pusztán azért, mert Budapesten és pár nagyvárosban nyertünk. A valóság ezzel szemben az, hogy a magyar lakosság 2/3-a továbbra is fideszes városvezetés alatt maradt, és az ellenzéki vezetésű kerületekben, városokban is a kormánynak van nagyobb befolyása a történésekre, hiszen a kormány folyamatosan szűkíti a helyi testületek hatásköreit és mozgásterét. És akkor még nem beszéltünk az olyan intézményekről, mint az ügyészség, az ÁSZ, a NAIH vagy az MTVA – ezek lojális vezetői ugyanúgy a helyükön maradtak.

2., JÁTÉKSZABÁLYOK: Aki nem érti , hogy a Borkai botrány után hogyan nyerhet egy városban a Fidesz 55 százalékkal, az semmit nem ért. Addíg, amíg pl. a propagandagépezetet nem állítjuk meg, ez a baleset BÁRMIKOR megtörténhet. A Fidesz abban a helyzetben van, hogy emberek milliói számára bármit ki tud magyarázni, mert emberek millióinak agyát moshatja a kézivezérelt propagandával. Ha ezen csak picsogunk és nem TESZÜNK ELLENE, megérdemeljük ezeket a megalázó vereségeket.

3., NINCS ELÉG AKTIVISTA: Az ellenzéknek az a dolga hogy 2022-ig megtalálja azokat az embereket, akik dolgoznak a kampányban, és aztán okosan meg is szervezze, pontosan mit, hol és hogyan dolgozzanak a legnagyobb hatás eléréséért. Ezt a házi feladatot egyelőre nem csináltuk meg.

Hadházy Ákos


 

h i r d e t é s