h i r d e t é s

Nem az eszme öregedett meg, hanem a vezető személyiségeik!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem az eszme öregedett meg, hanem a vezető személyiségeik!

2018. szeptember 11. - 18:51

 

A jelenleg baloldalinak titulált parlamenti pártoknak nem az eszméi (erkölcsi és társadalomtudományi értékei) öregedtek el, hanem a vezető személyiségei és a tisztességük! Az értékeket pedig már vagy nem értik, vagy feladták régebben!

Forrás: pxhere.com

Azt hiszem, a baloldal helyzetét az élet fogja megoldani. Gyors ütemben zajlik egyes társadalmi csoportok felemelkedése, (gazdagodása és hatalma) mások lesüllyedése. Azok lesznek baloldaliak, akik vállalják az alul lévők képviseletét. Erre a szerepre kevés esélyük lesz azoknak, akik magukat felülpozícionálták, de hatalmi számításból lefelé kacsintgatnak támogatásért a jobb hatalmi pozíció megszerzése érdekében, nem az ország népességéért!

A bal és a jobb oldal közötti választóvonalat még egy ideig nem az érdekek, hanem a személyes beállítódások, sokszor rögeszmék, a családi identitás, a múlt felvállalása és a „hitvallás” határozza meg. Ezt módosítja, tovább torzítja vagy észhez téríti az élesedő kenyérharc a szolidaritás megújulásával, a társadalom és nem a személyes érdekek képviseletével!

Mivel a demokratikus verseny szabályai nem érvényesülnek, az alul lévők képviselői erkölcsileg feljogosítva érzik magukat, hogy átvegyék a felül lévők harcmodorát: a csel, a fortély, a hazugság, a megfélemlítés alkalmazása terén.

Az MSZP régi és mutációs szervezetei erre a politikai küzdelemre már nem alkalmasak!

Kulcskérdés lesz, hogy folytatódhat-e a megtört fiatalítás. A pártnak ugyanis nem az eszméi (értékei) öregedtek el, hanem a vezető személyiségei.

Az elöregedés és a kifulladás ugyanígy jellemzi a szakszervezeteket. (Persze Orbán is öregszik.)

Az idősebbeknek szép feladata lehetett volna az 1989-es örökség átadása. Nem értem a hallgatást, különösen a volt reformkörösök kislányos zavarát.


 

h i r d e t é s

h i r d e t é s

betöltés..