h i r d e t é s


Nem azt mondták Feri, hogy…hanem azt, hogy menj a ….ba!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem azt mondták Feri, hogy…hanem azt, hogy menj a ….ba!

2017. október 27. - 16:20

 

A nagyravágyás és az amatőr alkotó szakadéka! Gyurcsány visszatér vagy megtért?

Forrás: MTI

A 2006. évi választások után elkerülhetetlen intézkedések tartalmilag nem reformot jelentettek, hanem egyszerűen csak megszorítást, a túlköltések visszametszését. Ehhez komoly, elmélyült tudás és tapasztalat kellett?

Gyurcsány önfejűségből vagy kényszerből a tavaszi győzelem után azonnal lépni akart, a helyi képviselők azonban felismerték, hogy akkor elveszítik az őszi önkormányzati választásokat.

Az elbizakodott miniszterelnök nem alkudott, sőt, botor módon fórumokat tartott a tervezett megszorításokról, ahol cinikus szavakkal „nem kell félni, nem fog fájni” nyugtatta a közvéleményt.

A kilátásba helyezett intézkedések hatására az MSZP és vezérének népszerűsége nagyot esett a nyár folyamán. Gyurcsány és köre a nyár végén kétségbeesetten kereste, hogy mivel vághat elébe az önkormányzati választásokon várható vereségnek.

Kéznél volt az öszödi beszéd, amiről Gyurcsány és tanácsadói azt gondolták, hogy „kurvajó” beszéd volt.

A botrány kirobbanásának napján, szeptember 17-én este a történésekből az jött le, hogy a kormányfőtől indulhatott el az akció, a helyzet kezelése is ezt látszott igazolni.

Akkor ez tudatos politikai húzásnak tűnt, később kiderült, hogy a szerencsétlen beszéd kezelésében is pancser munkát végzett.

Az öszödi beszéd következményeit illetően számos ok felsorolható, ami megmagyarázhatja, hogy Gyurcsány miért nem mondott le.

Két súlyos, amatőr szintű hibát követett el később.

Az egyik:

nem leplezte le ország-világ előtt a 2006 őszi események radikális figuráit, a szélsőjobb szervezett csoportjait

(ehelyett Orbánra kente az egészet, holott erre kevés bizonyítéka volt).

A másik:

nem mondott le és végül a gazdasági válság hatására bukott meg!

Külön pártot csinált (személyisége is megosztónak látszott) és túl korán tért vissza a politikába, nem volt türelme kivárni a maga idejét.

Ha hosszú hallgatás után csak most jelentkezett volna, sok mindent megbocsátana neki az Orbán-ellenes közvélemény. Még azt is, hogy beismerte a hazudozást és a politikai dilettantizmusát!


 

h i r d e t é s

betöltés..