h i r d e t é s

Nem baj, ha képzetlen és velejéig erkölcstelen a kormány mögött megbújó „értelmiség”, csak ne legyen „baloldali” legfőképpen „liberális”!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nem baj, ha képzetlen és velejéig erkölcstelen a kormány mögött megbújó „értelmiség”, csak ne legyen „baloldali” legfőképpen „liberális”!

2018. október 21. - 12:40

 

Nem is értem: Magyarországon a kormány igénye szerint, csak hülyék lehetnek hozzá lojálisak?

Forrás: pxhere.com

Az egyik előkelő, ám nagyon is műveletlen (talán még akadémikus is, nem tudom) történész, plasztikai műtétje után, amit gyerekkorban szoktak elvégeztetni, szép karrier álmokat szövögetett, természetesen nem a történelem, hanem saját háztartása (zsebe) érdekében. Megállapítása szerint békesség a közéletben csakis úgy lehet, ha a hatalom azoknak a kezében van (emberek), akiké a vagyon (polgárok). Ezt a hülyének nézett bennszülötteknek szánt tételt, ha a maga plutokratikus formájában elfogadni nem is tudom, a benne rejlő részigazságot sem tagadhatom meg teljesen. Hiszen ami valóságos az ésszerű. Legfeljebb undorító, már ami a mi hazánkat illeti ebben a tekintetben.

Értelmiséginek nevezett, de alsóbb néposztálybeliek között sem állná meg a helyét, amikor közli: amióta a modern demokráciákban a közélet irányításához közel engedték az értelmiséget, a háttérben, a közélet irányításának terhét hordozó polgárok politikai terheinek megkönnyítésére (hiszen ők a gazdagok, eszük kevés), a „kedélyek” nem tudnak megnyugodni.

Nálunk nagyon terjed az a bizalmatlanság, hogy mindig viszályokat, időnként polgárháborúkat válthat ki, a közjó megrontásáért a „háttérben” felelős, a nép által választott primitív és erkölcstelen intézmények működtetése a vagyontalan, némi apróért esedező értelmiségnek tekintett „tudósok” (kinevezett) a felelősek.

Bár meg kell jegyezni, hogy amikor a vagyonos (lopott vagyonos) hatalmasságok rossz, gyilkos irányításra rendezkednek be, egyáltalán nem valószínű, hogy a kiszolgáló (nyaló) szervilis értelmiség (kinevezett és megfizetett) ad rossz ötleteket. Elképzelhető, hogy a döntéshozó egyszerűen erkölcstelen és tudatlan, súlyosan degenerált, mondjuk még felelőtlen is, ha nem saját háztartásáról gondoskodik.

Akadnak még nálunk, ha nem is az érintett szervilis értelmiség körében intelligens emberek!

Akiket nem kineveztek, hanem egyszerűen tanultak és tapasztalatokat szereztek, dolgoztak, erkölcsi tartásuk a közösség erejét szolgálja! Most éppen hiába!

Értelmes, széles látókörű és a népesség, a közösség sorsáért felelősséget érezve, akik úgy látják, vagyonos urak a közösség „háta mögött” hoznak privát hasznú döntéseket, teszik tönkre a környezetet, miközben több utalás történik rá, hogy cserélni kell a régi tanácsnokokat az urakkal együtt! De ne még képzetlenebbekre és erkölcstelenebbekre, mint akik most a hatalom fényében tündökölnek saját, exhibicionista szórakoztatásukra.

Aki ma valóban, a szó klasszikus értelmében „intelligencia”, ebben a légkörben és rendszerben halálra van ítélve.

Ugyanakkor a társadalom többsége, látván, érezvén a rombolók tombolását, mielőtt a hatalom átvenné teljes pusztító uralmát a nemzetnek nevezett ország sírhalma felett, mégis az értelmiséghez fordulnak, tőle várják egy igazságosabb, jobb, emberségesebb rendszer kidolgozását és megvalósításának irányítását.

Várják, mint a napkeleti bölcsek a csillagot és mennének utána, akár egy nemzetközözi álomvilágba, mint korábban egy fasiszta diktatúrába, a hitlerizmusba.

Az elégedetlenség azonban nem a sarlatán értelmiség erkölcstelen gondolkodásából és a valódi, de kitaszított gondolkodó értelmiség elméletéből fakad, hanem a megvalósított nyomorban agonizáló rendszertől.

Ahhoz, hogy valaki ezt megváltoztassa, (vannak még néhány ezren), nem elég a szellemi, intellektuális erő, ahhoz társadalmi akarat, cselekvőképesség szükséges, egyszerűbben szólva tömegakarat, elszántság és erő, a lassú halál alternatívájaként!

Ez az, ami ma hiányzik és még előreláthatóan hosszabb ideig, ha az országunk fennmarad. Mert a mai világpolitika átrendeződésében kevés esélyt látok az adott feltételeink között a túlélésre.


 

h i r d e t é s

h i r d e t é s

betöltés..