h i r d e t é s

Németh Szilárd elérte, hogy ne lehessen az Elios-ügyét a nemzetbiztonsági bizottság elé vinni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Németh Szilárd elérte, hogy ne lehessen az Elios-ügyét a nemzetbiztonsági bizottság elé vinni

2018. március 01. - 06:35

 

Illetve a nemzetbiztonsági bizottság szerette volna megvizsgálni Orbán vejének törvénytelenségeit, de a Fidesz-KDNP zárta sorait és nemes egyszerűséggel ellehetetlenítette ezt a törekvést. 

Ebből is látszik mennyire veszik komolyan a bizottságot és az abban résztvevők munkáját.

Az ürügy – ki gondolta volna – nem más, mint Soros. Hogy az érdemtelenül meghurcolt milliárdosnak mi köze lehet egy olyan semmirekellőhöz, mint Tiborcz István, nem tudjuk, de Némethnek mindenre van kiváló magyarázata.

„Németh azt mondta, aggályosnak tartja, hogy Szél Bernadett, akit ő Soros emberének tart, – annak ellenére, hogy átment a nemzetbiztonsági átvilágításon, és nem volt vele probléma – bármilyen anyaghoz hozzáférhet, ezért a Fidesz-KDNP a bizottságban nem járul hozzá ahhoz, hogy a választásokig bármilyen minősített információt megkaphasson.” /444/

Az ember már kis híján elfelejti, hogy az LMP társelnöke kötelezően Soros-ügynök, csak mert annak egyik alapítványában feladatot látott el. Nehéz is fejben tartani az LMP társelnökének vélhető Soros-ügynök múltját, annak tükrében, hogy a fideszes körök prominensei közt akadnak szép számmal.

Sőt, mígy Szél Bernadett átesett nemzetbiztonsági átvilágításon, és hivatalosan nem jelent kockázatot, addig ugyanez éppen Orbán Viktorról nem mondható el.

„Németh azt is mondta, hogy ez nem az 1950-es, 1960-as évek, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal szóljon bele az ülésbe azáltal, hogy ők döntik el, ki jelent nemzetbiztonsági kockázatot, és ki nem.”

Halleluja, megnyugodtunk! Ezek szerint a rettegett Államvédelmi Hatóság (ÁVH) és az Alkotmányvédelmi Hatóság (AVH) csak a szerencsétlen névválasztás miatt hasonlít egymásra oly kísértetiesen.

Bárhogy is, azzal, hogy a Fidesz-KDNP nem szavazott az ülésen, a bizottság határozatképtelenné vált és nem volt mód az ELIOS korrupciógyanús ügyleteinek megvitatására.


 

h i r d e t é s