h i r d e t é s

Németh Szilárd menekül a kérdések elől

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Németh Szilárd menekül a kérdések elől

2018. március 12. - 07:11

 

Amikor Rezsiszilárd sajtótájékoztatót tart, az mindig emlékezetes magánszámnak ígérkezik. 

Forrás: magyarnarancs.hu

Lényegét tekintve bátran fogadhatunk arra, hogy emberünk mond vagy tesz valami emlékezeteset. Nem is olyan rég még amiatt fanyalgott, hogy túl sok a diplomás, és emiatt nincs elég munkás a gyárban.

A Fidesz alelnöke, a nemzetbiztonsági bizottság Szél Bernadett-ellenes képviselete ezúttal annak rezsicsökkentésnek legújabb, választási kampányfogással is felérő megállójáról beszélt, aminek gúnynevét is köszönheti.

Meglehetősen unalmasan indított azt el kell ismerni. A „mindenért a Gyurcsány, a Bajnai a hibás” klisét, már tucatszor ellőtte ő is, noha erre utaló bizonyítékokat véletlenül sem szolgáltatott.

„Németh Szilárd Fidesz-alelnök és rezsibiztos szerint "azok támadják és próbálják hitelteleníteni a téli rezsicsökkentést, akik kormányon nemhogy nem csökkentették, hanem folyamatosan emelték a rezsit." A Gyurcsány-Bajnai-kormányok folyamatosan engedélyt adtak az akkor még külföldi energiaszolgáltatóknak a lakossági gázár emelésére. "Megengedték (...), hogy teljesen kizsebeljék a magyar lakosságot", és ha kormányra kerülnének, ugyanezt tennék, mondta.” /Index/

Arról bezzeg nem beszélt, hogy az állami gázszolgáltatók tudatosan tartják magasan áraikat, noha sokkal olcsóbb ajánlattal állt elő nem olyan rég az E.On. Amit egyébként azzal volt képes nem is olyan régen megvádolni, hogy a német cég alacsonyabb árképzésével bele akar szólni a magyar választásokba.

Ezek után, ahogy azt már korábban is tette megtagadta a kérdés jogát a Hírtv munkatársától. Képes volt ezt megint egy olyan ürüggyel magyarázni, ami tényleg nívótlan:

„szívesen állok rendelkezésére azoknak az orgánumoknak, akik azt írják le, amit mondok, illetve azt írják le, amit teszek. Azoknak nem tudok rendelkezésére állni, akik egy párt rabigájában, vagy egy milliárdos, Simicska rabigájában szenvedve azt szeretnék leírni, amit ők gondolnak rólam. Miér’ álljak be ebbe a kampányba?” /24.hu/

Ezt követően nemes egyszerűséggel lelépett. Nem ritka eset Németh esetében,  ha nem tetszenek neki a feltett kérdések, simán kisétál. Hogy méltóságteljes magatartásnak szánja-e nem tudjuk, de hogy egy olyan ember magaviseletére utal, akinek takargatnivalója van, az egészen biztos.


 

h i r d e t é s