h i r d e t é s

Németh Szilárd szerint az E.On is bele akar szólni a választásokba

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Németh Szilárd szerint az E.On is bele akar szólni a választásokba

2018. február 14. - 07:05

 

Van a paranoiának olyan foka, amikor a tisztességes versenytől is úgy fél a mindenkori hatalom, hogy minden versenytársat igyekszik kizárni a játékból. 

Forrás: index.hu

Ennek Magyarországon hagyománya van. Az egypártrendszer tipikusan ilyen volt, csak aztán a hidegháború végével új igények jelentek meg.

Helyesbítünk igények addig is voltak, sőt még az is igaz lehet, hogy többséget élveztek, csak a kutyát nem érdekelte. A rendszerváltást követően azonban a társadalom valamiért nem vette fel azt a magatartást, amit önállóságnak, vagy felelősségvállalásnak nevezünk. Így történhetett meg az, hogy olyan kormányt választott meg magának, amelynek képességei legfeljebb is középszerűek, és tagjai közt olyan véglényeket tudhat, mint Németh Szilárd.

Emberünk pedig minden elképzelhető módon kiszolgálja főnöke azon kívánalmát, hogy annak ülepe tiszta maradjon. Bár ezúttal nem csak a széles nyelvcsapások terén bizonyult „Rezsiszilárd” egyedülálló tehetségnek. Nem. Abban a versenyszámban meglehetősen kiegyenlített a küzdelem.

Németh – minden elemző rémálmát képezve – annak a nemzetbiztonsági bizottságnak tagja, amely feladata az lenne, hogy a hozzá hasonló kétes elemek sorsáról döntsön.

Ezúttal a Terrorelhárítási Központban tartott sajtótájékoztatót (és sajnos nem azért volt ott, hogy a TEK-nek megmutassák kiket kéne nagyon megvizsgálni). Ahol meglepő válaszokkal rukkolt elő.

Arra az újságírói kérdésre, hogy mi a véleménye az E.On a nemzeti gázszolgáltatóénál olcsóbb árairól, meglehetősen távoli asszociációval válaszolt.

„…a német gázszolgáltató évente legalább 13 ezer forinttal, azaz havonta több mint ezer forinttal alacsonyabb számlát ígér, mint amennyit az állami NKM Földgázszolgáltató Zrt.-nél kell fizetni, ugyanis ők nem hatóságilag szabályozott forrásból és árakon, hanem a szabadpiacon vásárolják a szénhidrogént.

A rezsibiztos erre azt üzente az E.On-nak, hogy kicsit fogja vissza az agarakat és ne avatkozzon be a választásokba,…” /24.hu

Hogy mi köze lehet egy német szolgáltató árképzésének a magyar választásokhoz, nem különösebben világos. Ha csak nem az, hogy mennyivel jobban járna a Fidesz is, ha költséghatékonyabban jutna a magyar nép földgázhoz.

Mert miért is ne fizessük rá a gatyánkat is az európai árakhoz képest is magas szolgáltatásra?

A slusszpoént ezúttal a Távirati Iroda szolgáltatta:

„Az MTI tudósítása szerint szóba kerültek egyéb témák is. Az OLAF-jelentésről Németh Szilárd azt mondta, hogy az „brüsszeli kampányjelentés” és beavatkozás az áprilisi országgyűlési választásba.”

Ami annak tükrében különösen érdekes, hogy 2014 óta a Fidesz nem állt le egyedül a nem ritkán teljes valótlanságot hirdető kampányolással. Míg ellenben Brüsszelnek semmilyen módja sem célja konfliktusokat képező kampányokat folytatni.


 

h i r d e t é s