h i r d e t é s

Nép- nemzeti focializmus

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nép- nemzeti focializmus

2017. június 22. - 16:46

 

Sok szempontból lehetne a mai magyar kormányzatot bírálni, elítélni, egyet nem érteni az intézkedéseivel, ahogyan meg is teszik sokan, sokféleképpen. - írja a gepnarancs.hu.

Forrás: gepnarancs.hu

Ez is érthető: szerencsére, mi magyarok sem gondolkodunk egyformán, ennek hangot is adunk, ahol még lehet. Nincs ebben semmi különös, legalábbis normális körülmények között.

Az is eléggé nyilvánvaló, hogy jómagam sosem értettem egyet a jelenleg uralkodó Párt (a néhai fiatal demokraták szövetsége) elképzeléseivel. Most mégsem ismételném a gyakori bírálatokat az ordító korrupcióról, a jogok, sőt a törvények gyakori áthágásáról, az egész feudális szisztémáról, a szabadgondolkodás gyalázásáról.

De lenne egy kérdésem a Kanadában, vagy a világban másutt élő olvasóinkhoz.

Mit szólnának ahhoz, ha országuk vezetőjének hobbija egyszer csak „stratégiai” ágazattá lépne elő?

Már az sem volt túl ízléses, hogy a kormányfő a kertje végébe közpénzekből építtetett egy olyan futballstadiont, aminek a befogadóképessége háromszorosa a falu teljes lakosságának, futballcsapata 2010 előtt valahol a megyei bajnokságban szerepelt.

Közpénzből alapította az akadémiát, Puskás Ferenc nevével jócskán visszaélve: pl. az összes, a tehetséges focistához kötődő relikvia elcsaklizásával.

Holott Öcsi köztudottan a főváros XIX. kerületéhez, Kispesthez kötődött, ahol felnőtt, és focizni kezdett.

Az elmúlt években mintegy 600 milliárd forint jutott a focira: minden vazallus települése kapott modern stadiont. 

Más kérdés, hogy a 3000-15 ezer közötti nézőhelyeket meccsenként alig pár százan töltik meg.

Az azonban több mint vicces, hogy a foci immár bevallottan a jelenlegi kormány stratégiai ágazata. Pontosabban a sport, és azon belül kiemelten a futball. Még ezt is el lehetne fogadni: egye fene, sokan szeretik ezt a játékot, nemcsak játékot, hanem életcélt, igazodási pontot is jelent a számukra.

De akkor nézzük meg, mit ért el a kormány a stratégiai ágazatával?

Jó, a válogatott évtizedek után kijutott az Európa Bajnokságra, bár ebben segítették az új szabályok, a jelentősen kibővített mezőny. Ráadásul nem is szerepeltek rosszul, majdnem bekerültek a legjobb nyolc közé, és játszottak néhány, akár élvezetesnek is mondható mérkőzést.

De azóta?

Nem ismerem a foci világát, de a legutóbbi, az Andorra teljesen amatőr, hobbi focistáitól elszenvedett vereség minden fociértő szerint szégyenletes.

Azért még maradt egy kérdésem.

Miféle kormány az, amely a saját maga által stratégiainak tekintett területen sem képes elérni számottevő eredményt?

gepnarancs.hu


 

h i r d e t é s