h i r d e t é s

Nincs orvos, bezárt a sátoraljaújhelyi kórház gyerekosztálya

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nincs orvos, bezárt a sátoraljaújhelyi kórház gyerekosztálya

2018. február 23. - 20:24

 

A kórház szülészetén az újszülötteket a házi gyerekorvosok bevonásával tudják ellátni. Ez arra utal – bár a kórház tájékoztatásából egyértelműen nem derül ki –, hogy az intézményben már nincs elég orvos, hogy ellássák a betegrendelést. - írja az index.hu.

Illusztráció: flickr.com Fotó: Un Bolshakov

Intézményünk Csecsemő és gyermekosztályán, valamint a gyermekszakrendelésen a betegellátás 2018. február 23. 8:00 órától, személyi feltételek hiánya miatt határozatlan ideig szünetel

– ezt a tájékoztatást tette ki honlapjára a sátoraljaújhelyi kórház (ezt az mno.hu szúrta ki).

A beteg gyereket egyelőre a Miskolcon lévő megyei kórházba kell átszállítani. Ez 85-100 kilométeres, autóval is bő egyórás utat jelent.

A közlemény szerint a sürgősségi eseteket Sárospatakon és Sátoraljaújhelyen ügyeleti időben a városi összevont háziorvosi ügyeletekre kell vinni, itt látják el, vagy innen irányítják tovább őket. A környező településekről azonban még sürgősségi, ügyeleti esetekben is Miskolcra kell menni a beteg gyerekekkel.

A hír kapcsán az mno.hu emlékeztet arra, hogy több ezer orvos hiányzik Magyarországról, és hogy míg 2015-ben az orvosok országos nyilvántartásában 63 460-an szerepeltek, valójában csak 35 854-en dolgoztak a hazai egészségügyi ellátásban.

index.hu


 

h i r d e t é s