h i r d e t é s

Novák Katalin azt mondja, a kormány megőrzi a nyugdíjak értékét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Novák Katalin azt mondja, a kormány megőrzi a nyugdíjak értékét

2020. július 16. - 09:44

 

A rádióban emlékeztette a nyugdíjasokat, hogy bízzanak az Orbán-kormányban, hiszen 2024-ig fokozotosan évi egy héttel fokozatosan visszaépítik a 13. havi nyugdíjakat.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára - Forrás: Facebook

A koronavírus-járvány idején van a legnagyobb szükség arra, hogy kiemelt figyelmet fordítson a kormány a nyugdíjasokra, ezért építik vissza fokozatosan a 13. havi nyugdíjat - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A műsorban arról beszéltek, hogy megjelent a Magyar Közlönyben a 13. havi nyugdíj visszaépítéséről szóló törvény, valamint a részletszabályokat tartalmazó kormányrendelet.


A kormány 13. havi nyudíjemelése így néz ki a valóságban

Az államtitkár elmondta, négy lépésben vezetik vissza a 13. havi nyugdíjat, ennek első lépése, hogy a jövő év elején minden jogosult plusz egy heti nyugdíjat kap.

Az egyheti nyugdíj fedezete 77 milliárd forint és több mint 2,5 millió embert érint majd; a teljes plusz egyhavi nyugdíjat négy év alatt érik el - fűzte hozzá, azzal együtt, hogy mindenki, aki nyugdíjra vagy nyugdíjszerű ellátásra jogosult, meg fogja kapni.

Novák Katalin emlékeztetett, a kormány megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, ami azt jelenti, hogy mindig a tervezett infláció mértékével emelik év elején a nyugdíjakat, és ha az infláció végül nagyobb, akkor utólag kiegészítik a különbözettel. (MTI)


 

h i r d e t é s