fbpx Nyomkövetővel a lábán praktizált a szexuális zaklatással gyanúsított háziorvos | CIVILHETES

h i r d e t é s

Nyomkövetővel a lábán praktizált a szexuális zaklatással gyanúsított háziorvos

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nyomkövetővel a lábán praktizált a szexuális zaklatással gyanúsított háziorvos

2021. november 24. - 09:12

 

Öngyilkos lett a pedofil háziorvos egyik betege

A kép illusztráció! - Forrás: police.hu

Évek óta úgy praktizálhat egy budapesti háziorvos, hogy egy 14 év alatti lány megerőszakolása miatt nyomozás indult ellene, írja a Blikk. Az orvossal szemben szexuális erőszak és személyi szabadság megsértése miatt indult eljárás, de végül azt megszüntették.

A Blikk úgy tudja, hogy a férfi a kiskorú lányt elcsalta magához, majd a beleegyezése és akarata ellenére háromszor is megerőszakolta. A lány feljelentését követően indult nyomozást aztán azért szüntették meg, mert a lány 2018-ban öngyilkos lett, és a nyomozó hatóság nem rendelkezett más bizonyítékkal. Ezt követően két hasonló ügyben is eljárás indul az orvossal szemben.

Egy egészségügyi dolgozó a lapnak arról számolt be, hogy csak később derült ki számukra, hogy a Magyarországon praktizáló jemeni orvos azért húzogatja folyton a zokniját, mert nyomkövető van a lábán.

A Fővárosi Főügyészség két hete megjelent közleménye többek közt arról számolt be, hogy a megalapozott gyanú szerint az orvos „egy budapesti rendelőintézet felnőtt háziorvosi ügyeletén, az orvosi hivatásából adódó hatalmi helyzetével visszaélve, a vizsgálóágyon fekvő, kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettet erőszakosan fogdosta”.A férfit szexuális erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomkövető a Blikk szerint azért került az orvos lábára, mert bűnügyi felügyelet alatt állt egy szintén szexuális kényszerítés miatt folyó korábbi eljárásban, mindezt úgy tehette meg, hogy személyi szabadsága korlátozása nemcsak az otthonára szólt, hanem az egész országra. (24.hu)


 

h i r d e t é s