h i r d e t é s

Nyomoz a rendőrség a paksi atomerőmű hűtővize miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nyomoz a rendőrség a paksi atomerőmű hűtővize miatt

2018. október 29. - 12:43

A Párbeszéd EP-képviselője szerint a 29,88 fok csak trükkök segítségével volt megállapítható. - írja a nepszava.hu.

Forrás: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Nyomoz a rendőrség a paksi atomerőmű hűtővizének ügyében – közölte Jávor Benedek a Facebook-oldalán.

A Párbeszéd EP-képviselője felidézte: augusztusban a Duna vízhőmérséklete az atomerőmű alatti szakaszon a hivatalos adatok szerint is vészesen közel került a 30 fokos határértékhez, aminél pótlólagos intézkedésekre, például az erőmű részleges leállítására kellett volna sort keríteni. Jávor valószínűsítette, hogy az atomerőmű által mért 29,88 fok csak trükkök segítségével volt megállapítható, és ez alapján még szeptemberben feljelentést tett a rendőrségen környezetkárosítás gyanújával, mivel ha túllépték a 30 fokos értéket, az károsíthatta a folyó élővilágát.

A rendőrség az új büntető törvénykönyvre hivatkozással lényegében rám tolta a nyomozás terhét, feljelentés-kiegészítsét rendelve el, aminek keretében nekem kellett feltárnom azokat a bizonyítékokat, amelyek felkutatása véleményem szerint egyértelműen a rendőrség feladata lenne.

Ennek ellenére közben nem pihentünk: elvégeztük a rendőrség munkáját is, és a nyomozásunk eredményeképpen rendelkezésre álló bizonyítékokat benyújtottam a rendőrségnek. Nem hiába: az átadott információk nyomán a Paksi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya értesített, hogy elrendelték az ügyben a nyomozást!

–fogalmazott Jávor a közösség oldalon.

nepszava.hu


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s