h i r d e t é s


Odalett Orbánék erkölcse

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Odalett Orbánék erkölcse

2018. január 20. - 09:37

 

A köztársasági alkotmányban „minden hatalom a népé” volt! Az alaptörvénynek nevezett fogalmazványban pedig lényegében a „fényes tekintetűeké”.

Forrás: kormany.hu

Kétharmados választási győzelem birtokában a pártnemzet meghódította az államot és szolgálatra fogta a joghatósága alá tartozó népet, az emberek munkához való jogát a munka szabad megválasztására korlátozta.

A várható agresszív hatalmi tünetekkel zajló tüntetési hullám arra utal, hogy a populista politikával felemelkedett vezér és udvara elveszítette erkölcsi fölényét, amelyre hivatkozva védelmezte az emberek érdekeit a nemtelen ellenséggel szemben.

Megbomlott a pártnemzet egysége, főként a „király szolgái” és az állami, önkormányzati vezetők kerültek ellentétbe, miközben a hívek sokasága dezertált. Az utcai tiltakozásokon rengeteg sérelem, csalódás és harag ölthet testet.

Az önhatalmúlag elfogadott Alaptörvényben „a közhatalom forrása a nép”, de a tartalmi változáson túl is a népszuverenitás érvényesülését jogelvonások, kirekesztő eljárások sokasága akadályozza.

A rendszer természetéhez tartozik, hogy a kormány támogatói nem feltétlenül tekintik magukra nézve kötelezőnek a törvényeket, ha azok őket illetően korlátozók vagy kedvezőtlenek. Esetenként külön jogszabályt alkotnak a számukra.

A pártnemzet urai és a népi állam közötti szakadék fölött kommunikációs offenzívák, nemzeti konzultációk vernek hidat, amelyek többnyire populista jellegű intézkedésekből, a magyar nép „megvédéséből”, sikernek elkönyvelt lépésekből alakítják ki az üzeneteiket, illetve a kérdéseiket.

Az állam élén, minden fontos posztján, a közigazgatási apparátusokban a pártnemzet megbízottjai állnak!

Egyfelől biztosítják a vezér politikájának megvalósulását, másfelől fenntartják az intézmények demokratikus működésének látszatát. Tevékenységük ellenőrzésében a civil (népi szervezeteknek és a médiának korlátozottak a lehetőségei.

Mindez teret biztosít annak, hogy a közpolitika központjában ne a közjó szolgálata álljon, hanem a kliensek érdeke.

A politikai kormányzásnak is nevezett gyakorlat igazi természetét nem parlamenti beszámolók, hanem pályázati botrányok, mutyik, a feketegazdaság, a korrupció, az urizálásnak lefestett lopások mutatják meg.

Három választási győzelem után, működésének tízedik évében váratlan események rázzák meg a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.

Úgy tűnik, hogy a NER futóhomokra épült, a magyar nép, amely az elmúlt másfél évszázadban egyik rendszerváltásból a másikba bukdácsolt, tömegigényt jelentett be „gyökeres” változásokra.


 

h i r d e t é s

betöltés..