h i r d e t é s

Olvassa el, ha akarja tudni, mit tudnak a Budapesten zajló tüntetésekről Erdélyben!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Olvassa el, ha akarja tudni, mit tudnak a Budapesten zajló tüntetésekről Erdélyben!

2018. április 24. - 19:15

 

Az ilyen szintű információ után az lett volna a csoda, ha nem a Fideszre szavaznak! 

Az erdélyi lap egy CEU-s tüntetés fotójával illusztrálta a cikket

Körülbelül 10.000 ember tüntetett a sajtószabadságért szombaton, Budapesten, mondva, hogy a sajtó is segített megnyerni Orbán Viktornak az április 8-i választásokat, számol be a Reuters.

A tüntetést megelőzően a szervezők egy üzenetet jegyeztek be a Facebookra, amely szerint az állami sajtó Orbán „propagandagépezetévé” vált. „Fő célunk leépíteni a Fidesz által a sajtóra gyakorolt kontrollt. Ugyanakkor az ellenzéki pártoknak is van egy kötelességük, mert ők is felelősek a helyzetért, amelyben találtatunk. Velük együtt kell harcolnunk egy új, korrekt választási törvényért és a korrupciós ügyek kivizsgálásáért”, mondták a tüntetés szervezői.

A tüntetők az országháza előtt gyűltek össze a nemzeti zászlót, illetve az EU zászlót lobogtatva. Egy héttel ezelőtt is tüntetett Budapesten egy többezres tömeg.

Orbán Viktor harmadik miniszterelnöki mandátumát kezdte meg, az április 8-i választási győzelem után. Határozott migránsellenes üzenete erős többséget hozott pártjának, a Fidesznek a parlamentben, megnyerve a helyek kétharmadát. (adevarul.ro) / iarharghita.ro


 

h i r d e t é s