h i r d e t é s

Online akcióval buzdítanak szavazásra szülők, tanárok, diákok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Online akcióval buzdítanak szavazásra szülők, tanárok, diákok

2018. március 31. - 09:27

A választásokon ítéletet mondunk a jelenlegi kormány által az elmúlt nyolc évben a társadalomra erőltetett oktatáspolitikáról is, amely a gyermekek egész életére kihat, és meghatározza közös jövőnket.

Fotó: Szülői Hang / Facebook

Ennek az oktatáspolitikának a romboló hatásai mindannyiunk számára jól látszanak. Ezt bizonyítják a Független Diákparlament javaslatcsomagjai és a diákok 12 pontja, a Tanítanék Mozgalom két éve tartó küzdelme, és erről tanúskodik a több mint 10000 szülő által kitöltött szülői konzultáció is.

A Szülői Hang Közösség, a Tanítanék Mozgalom, a Független Diákparlament és az Oktatói Hálózat nem ért egyet a kormány szerint „vitathatatlan” irányvonallal. Úgy gondoljuk, április 8-án, az országgyűlési választásokon lesz lehetőségünk véleményt nyilvánítani. Hisz tudjuk, látjuk: van alternatíva! Létrejött a civil szervezetek (a Tanítanék Mozgalom és az Oktatói Hálózat) által kezdeményezett Oktatási Minimum, amit az ellenzéki pártok együtt dolgoztak ki, s amely új, jobb irányba fordíthatja az oktatás ügyét.

Szeretnénk megmutatni, hogy sokan úgy gondoljuk: április 8-án a gyermekek sorsáról is döntünk. Ezért mi, szülők, tanárok és diákok, közös online akciót indítottunk, melyben arra kérjük az oktatás jövőjéért aggódókat, hogy tűzzenek ki a térképre egy zászlót. Zászlóink kifejezik a pozitív változtatás iránti eltökéltségünket. Az online akció, melyben már eddig is több mint nyolcezren vettek részt, itt érhető el.

A négy szervezet összefogásával létrejött online akcióra csoportjaink egy-egy tagja rövid videóban hívja fel a figyelmet, mely itt tekinthető meg.

Szülői Hang Közösség 

szuloihang.hufacebook.com/szuloihang 

Tanítanék Mozgalom 

www.tanitanek.comfacebook.com/tanitanek

Független Diákparlament 

diakparlament.hufacebook.com/diakparlament

Oktatói Hálózat 

oktatoihalozat.hufacebook.com/oktatoihalozat

Címkék: