h i r d e t é s

Online is lehet regisztrálni a csíksomlyói pápalátogatásra

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Online is lehet regisztrálni a csíksomlyói pápalátogatásra

2019. február 20. - 14:45

 

A Székelyhon információi szerint már készül az online felület, a pontifex.ro oldal, amelyen keresztül március elsejétől kezdődően ingyen, online lehet egyénileg, illetve csoportosan regisztrálni a június elsejei csíksomlyói pápalátogatásra – írja a 168ora.hu.

Illusztráció: vg.hu

Oláh Zoltán kanonok, a Gyulafehérvári Főegyházmegye pápalátogatás ügyében illetékes sajtóreferense a lap megkeresésére elmondta, felkérték a római katolikus plébániákat, hogy szervezzék meg a csoportokat, amelyeket majd a főesperességek összesítenek és bejelentenek a honlapon.

Az internetes oldalt azért hozzák létre, hogy aki nem csoport tagjaként venne részt Ferenc pápa csíksomlyói látogatásán, az is tudjon regisztrálni.

Az erdélyieknek mindenképpen a csoportos bejelentkezést ajánlják, mert a csoportok élveznek majd előnyt, amikor beosztanak mindenkit a szektorokba

– magyarázta a sajtófelelős a lapnak.

A pápalátogatás miatt Csíkszeredában és környékén már most betelt a szinte az összes szálláshely, miközben alaposan megemelkedtek az árak is. A magyar kormány az első körben 20 millió forinttal segítette az esemény előkészítését.

A látogatásra zarándokvonatot indít a MÁV Start, hozzávetőleg ezer utasra számítanak. 

168ora.hu


 

h i r d e t é s