h i r d e t é s


Orbán, a meg nem értett zseni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán, a meg nem értett zseni

2017. augusztus 10. - 08:13

 

Azt már megszokhattuk, ha Orbán Magyarországról beszél, az alatt kizárólag saját érdekköreit, de legfőképpen saját magát érti. E vonatkozásnak tükrében amikor a haza védelmét jelenti be, az egy sajátos önvédelmi reflexben merül ki.

Annál is inkább sajátos, mert stratégiája abban merül ki, hogy a miniszterelnök szégyellni való viselkedésének felelősségét az egész államra terheli. Erre már csak a feltétlen hívei reakciója jelenthet tromfot. Közzétenni a miniszterelnök brüsszeli lebőgését a dőreség új, eddig ismeretlen zenitjét jelenti.

A jelek arra mutatnak, hogy Orbán szerint mindenki hülye, csak ő helikopter.

Mindenki téved Magyarországgal kapcsolatban Légyen az politikus, Brüsszel, vagy az egész Európai Unió. Sőt bántják Magyarországot, pedig a munkanélküliség 4%-on, csökken az államadósságunk.

Azt elfelejtette megemlíteni Hazánk Fénylő Csillaga, hogy a munkanélküliség az épp csak az életben maradást sem biztosító közmunkának nevezett statisztikai kozmetikából adódik, és az államadósság leszorítása sem tesz jót az amúgy sem termelékeny gazdaságnak.

Azt is elmondta Orbán, hogy a bár szembe megy az általa dogmának nevezett uniós megoldásokkal, „a magunk módján” típusú válságkezelés sikeres. Ehhez csak annyit tudunk hozzáfűzni, hogy e különcködésünk eredménye lehet, hogy egyik krízisből zuhanunk a másikba. Ezt bizonyítja a szó szoros értelmében rothadó egészségügy és a mára szinte tökéletesen használhatatlanná lett oktatás is.

„… alkotunk egy Alkotmányt, amely keresztény és nemzeti alapokon áll.”

Épp csak azt nem közölte Orbán, hogy ezzel igen komoly diszkrimináció éri nem csupán a magyar nép más vallású, de a nem vallásos rétegét is. Egyszersmind azon alkotmányos jogokat sem tartalmazza az említett dokumentum, ami az egyén alapvető védelmét hívatott jogilag garantálni.

És a végére némi személyeskedésre is volt ereje a miniszterelnöknek. Guy Verhofstadt Orbán nézete szerint beleszületett a tutiba.

Nem vagyunk biztosak benne, hogy bölcs dolog volt egy ilyen kijelentés Orbán Viktor részéről, különösen annak tükrében, hogy Verhofstadt, ha nem is láthatott belga diktátort, a Bödőcs Tibor által többek közt Bonsai-Cézárnak nevezett önkényeskedővel minden alkalommal találkozik Brüsszelben.h i r d e t é s

betöltés..

;