h i r d e t é s


Orbán bukásra ítélt szellemisége, közösségeink végzete lehet!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán bukásra ítélt szellemisége, közösségeink végzete lehet!

2017. október 17. - 10:42

 

2003. április 12-én az Európai Unióhoz való csatlakozása ügyében megtartott népszavazáson a választópolgárok 83,76%-os arányban támogatták a belépést.

Engedve a körülmények kényszerének, látható volt, hogy Európa már nem egészen az, ami felé 1989 óta a rendszerváltók terelték a polgárokat.

Nem emlékszem, hogy Orbán, aki akkor már másfél évtizede játszott politikai szerepet, egyetlen szóval is ellenezte volna a csatlakozást.

Sőt, 1998–2002. között a kormánya élén, az EU követelményei szerint, keményen harmonizálta a magyar jogrendet és intézményrendszert.

Mondhatnánk: szinte lehülyézte azokat, akik óvatosságra intették a politikai elitet. Közben megjöhetett az étvágya töménytelen mennyiségű uniós pénzre!

Ha akkor nem tudott alternatívát kínálni, akkor most a „keleti nyitás” szlogenjével ne keltse azt a látszatot, mintha lenne más út az ország számára. Csupán azért, hogy a hatalma érdekében – átmenetileg vagy véglegesen – elvethesse a politikai váltógazdálkodás, a jogállam és a piaci verseny Brüsszel által képviselt normáit.

Magyarország számára a kisebb problémát az EU közösségével szembeni kisszerű „szabadságharc” jelenti.

A valódi gondot az okozza, hogy Orbán rendszerének kiépülő alternatív jogrendje, gazdasága és társadalma fenntarthatatlan, a káosz és széthullás előszobája.

Zsákutca!

Bukásra ítélt kísérlet. Ha a magyarság józan része nem áll a sarkára, akkor a brüsszeli adminisztráció és a piac által ez a „szabadságharc” leveretik, a Bach korszak keserves évei jönnek.h i r d e t é s

betöltés...

;