h i r d e t é s


Orbán dönti el, ki gazdagszik meg Magyarországon - írja a Der Spiegel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán dönti el, ki gazdagszik meg Magyarországon - írja a Der Spiegel

2017. január 09. - 12:11
0 komment

 

"Felcsúton Orbán gyerekkori álmai látszanak megvalósulni" - írja a német liberális hetilap

Orbán Viktor kezet fog Mészáros Lőrinccel, gyerekkori barátjával, Felcsút polgármesterével - Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A Der Spiegel című német liberális hetilap a magyar belpolitikai helyzetről, a Süddeutsche Zeitung című müncheni liberális napilap a magyar sajtó helyzetéről írt hétfőn.

Orbán Viktor hatalma biztosítása érdekében korrupt oligarchikus rendszert épít Magyarországon, melynek a barátok és családtagok is részét képezik – írta a Der Spiegel, Függőségek hálója című cikkében.

A hetilap említést tesz az 1812 lakosú Felcsútról, ahol a futballrajongó miniszterelnök házától 50 méterre 3800 ember befogadására képes stadion áll, valamint a kisvasútról, mely részben uniós pénzből épült, s melyen naponta százaknak kellene utazniuk, hogy megtérüljön a beruházás, de többnyire kong az ürességtől.

Felcsúton Orbán gyerekkori álmai látszanak megvalósulni, az látható kicsiben, ahogy Orbán Viktor az országot is kormányozza; hét év alatt szigorúan a maga képére formálta az államapparátust. A lap szerint a miniszterelnök saját embereit ültette az apparátus, a biztonsági erők, az állami média és vállalatok és a bíróságok kulcspozícióiba, sok esetben meghosszabbítva megbízatásukat, hogy így biztosítsa a Fidesz uralmát.

- írja a lap.

A müncheni Süddeutsche Zeitung (SZ) arról számol be, hogy egyre több magyar sajtóorgánum kerül a miniszterelnök bizalmasainak ellenőrzése alá. A cikk kitér a korábban a Népszabadságot és több megyei lapot is kiadó Mediaworks eladására. Említést tesz arról, hogy Andy Vajna filmproducer „államközeli” bankok segítségével megvette a TV2 csatornát, politikai nyomás alá került az Origo honlap, Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója pedig megvásárolta a Figyelő című hetilapot. (propeller.hu)


 

h i r d e t é s

betöltés..