h i r d e t é s


Orbán „G” pontja és félelmei

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán „G” pontja és félelmei

2018. január 19. - 08:24

 

Simicska segéderői: Orbán áldozatai a Fideszen belül és kívül, a lefokozott polgármesterektől a „felpofozott” Demján Sándorig, a megszívatott multik és bankok emberei, az elégedetlen konzervatív értelmiségiek, az üzlettársak, akik Simicskával együtt buknak, a hűséges Simicska-fanok Csintalantól Schlett Csabáig, Orbán lehetséges konkurensei.

Forrás: kettosmerce.blog.hu

Simicska médiájának politikai alapállása a „harmadik pólus” lehet, szócsövei „független” szereplőként ágyúzhatják a kormányt és az ellenzék egyes részeit (liberálisokat, akiknek konkurense lesz a médiapiacon). Ez a szerepfelfogás hozhat közönséget, üzletileg akár nyereséges is lehet, de kisebb veszteség is belefér.

Simicska vállalkozói kilátásai nyilván erősen leromlanak, de egyes pozíciókból nehéz lesz kitúrni, a vagyonából marad annyi, amennyi a hadakozáshoz kell.

Orbán kénytelen lesz messzire elmenni, hogy Simicskát kikapcsolja, ennek imázs-romboló szélső értéke a régi barát külföldre való száműzése vagy a hazai igazságügyi szerveknek való kiszolgáltatása lehet. Orbánnak nagyon sok zsákmányt kell szétosztani harcosainak a Simicska-ellenes háborúban, de még így sem tudja kikapcsolni a „kettős ügynököket”.

Simicska végső harcot hirdetett, de erről az öreg harcosok lebeszélhetik és fegyvernyugvást hirdethetnek, a békekötésnek azonban nincs realitása. Kérdés, hogy a közvetítők meg tudják-e győzni a feleket és maradt-e annyi bizalom (láthatóan nem), amennyi a konfliktus befagyasztásához kell.

Orbánnak muszáj harcolni, pedig ezt a harcot valószínűleg nem akarta, bár minden bizonnyal kiprovokálta.

Az ellenzék ajándékba kapta ezt a konfliktust a nagy vereségek után. Az MSZP-ben többen vannak, akik jól tudják „olvasni” az ilyen belső konfliktusok természetét.

A konfliktus folytatódik a szánkózás után, Simicska új hadrendje a múlt heti mélyütés és a dezertálások után talpra áll. A sereg előtt világos lett a cél és a harc tétje. A közvitézek részéről megélhetési harc ez a javából. Keveseknek maradt valódi választása, egyesek még reménykedhetnek, hogy a másik fél a „lelkiismeretüket kivásárolja”.


 

h i r d e t é s

betöltés..