h i r d e t é s

Orbán megverné Simicskát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán megverné Simicskát

2015. március 18. - 08:57
0 komment

 

"...A népi elégtétel bevett módszereit kerülnie kell a miniszterelnöknek ... pedig kedvem lenne hozzá és igény is volna rá"

- közölte Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben arra a jobbikos kérdésre, hogy igazak-e Simicska Lajos vádjai. - írja a lap

A jobbikos Mirkóczki Ádám szembesítette a mai parlamenti ülésen Orbán Viktor miniszterelnököt egykori kollégiumi szobatársának egy hete megjelent állításaival. Emlékezetes: Simicska Lajos egy interjúban kijelentette, hogy Orbán közös katonaidejük alatt - 1981-82-ben Zalaegerszegen - jelentéseket írt róla az állambiztonságnak. Az ellenzéki képviselő arra volt kíváncsi: Orbán igazolja-e az elhangzottakat.

A kormányfő meglehetős indulattal reagált az azonnali kérdésre. Kijelentette: "Mi célszemélyei voltunk a titkos nyomozásoknak, bennünket zaklattak, bennünket hallgattak le, ránk telepítettek ügynököket, és bennünket gumibotoztak." A kormányfő azt is mondta: amit legszívesebben mondana, azt nem mondhatja, s amit szíve szerint tenne azokkal, akik "sunyi módon gyanúsítgatnak", azt nem teheti. "A népnyelv erőteljes kifejezéseit és a népi elégtétel bevett módszereit kerülnie kell a miniszterelnöknek ... pedig kedvem lenne hozzá és igény is volna rá". Ezt azonban kerülnie kell, amíg az ország élén áll, de "ez nem tart örökké, mindennek rendelt ideje van, az elégtételnek is". E kijelentést nehéz másként értelmezi, minthogy Orbán szíve szerint megverné Simicskát a szavaiért, és amint elveszti kormányfői státuszát, ezt meg is fogja tenni.

Saját helyzetét értékelve azonban némileg elszaladt a ló a miniszterelnökkel. Szerinte a valóságban fordítva állnak a dolgok, "mi célszemélyei voltunk a titkos nyomozásoknak. A valóság az, hogy mi alakítottuk az első kommunistaellenes szervezetet". Utóbbi kijelentése bár illik a tudatosan épített Orbán-mítoszhoz, a valóságot aligha fedi.

Az indulatos kirohanás tartalma azonban most sem állt másból, mint a korábbi cáfolatok: Orbán nem lehetett ügynök, hisz őt figyelték meg. Erről a történeti levéltárban valóban őriznek anyagokat. Mind a későbbi kormányfőt, mind feleségét szoros megfigyelés alatt tartotta az állambiztonság. Azonban míg a Lévai Anikóról készített megfigyelési akta elő is került, addig a "Viktória" név alatt Orbánról készített jelentéseknek nyoma veszett.
A kormányfő ezúttal sem cáfolta azonban azt, hogy a katonaság alatt "társadalmi kapcsolat" státuszban együttműködött a katonai elhárítással.

 

sztarklikk.hu


 

h i r d e t é s