h i r d e t é s

Orbán népe, és a nemzeti „megvilágosodás”

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán népe, és a nemzeti „megvilágosodás”

2018. szeptember 09. - 13:29

 

A modern „hittérítők” által gerjesztett irracionális szélhámosságok gyümölcse mára beérett.

Pedig mondom Néktek, látóknak, hogy lássátok, értsétek: liberális korban szerzett sebek nem gyógyíthatók ultrakonzervatív borogatással.

A „néptől” érkező, leveleket közlő portálokon megjelent vélemények láttatni engedik a jobboldalon eluralkodott vakhitet, amely képes a valóságtól teljesen elvonatkoztatni és Igének tekinteni Orbán kinyilatkoztatásait.

Ezen a szellemi tájon a Nyugat válságát a Sátán okozza. Minket szerencsére megvilágosított az Úr, imáinkkal megmentjük a tévelygőket.

Krisztus zászlai alatt Brüsszel falai alá vonulunk, a pénzüket elhozzuk, és keresztes háborúban legyőzzük az ellenünk vétkezőket.

Ezen a fórumon is százával találhatók bejegyzések a hit harcosaitól, akik templomi áldással, mint keresztes lovagok küzdenek az ördög itteni seregével. Ennek a hitnek ellenében mennyit ér az értelem, mit számítanak a tények, a tapasztalatok és a tudományok?

Semmit, hisz elrendeltetett a Jók győzelme és méltó jutalomra is számíthatnak.

Bizony, bizony, mondom Néktek, hogy az egész felvilágosodás eszmekörét megingatta nálunk a miszticizmus, okkultizmus, sarlatánság sok éve tartó gátlástalan terjesztése.

A modern „hittérítők” által gerjesztett irracionális szélhámosságok gyümölcse mára beérett.

Az oltár és a trón szövetséget kötött, politikai harcokra mozgósít a magas klérus, csasztuskák íródnak bibliai szövegekből és erkölcsi pofonokat osztogat a kegyosztó kéz.

A Magyar Köztársaság helyét átvette az Apostoli Magyarország. egyházi vezetők és reverendás társaik a rájuk háruló kegyet megszolgálják az ország főkegyurának, Orbán Viktornak.

A katolikus egyház jó stratégiai érzékkel 1989 után távol tartotta magát a politikától. Még nem tudta hová álljon!

Akadt persze néhány kispap, aki nem tudott lakatot tenni a szájára, különösen kampányok idején. A püspöki kar azonban tartotta az irányt. az egyház stratégiát váltott. Régi, feudális énjét vette elő, megpróbálja magát minél mélyebben befészkelni a hatalom, az állam sáncai mögé. Mind nagyobb falatokat nyel le az állami intézményekből és a támogatásokból. A közterhekből való részesedés nélkül. Jó lenne, ha a politikai hatalom bűvöletébe került (egykor) fiatal demokraták rájönnének, hogy tévútra lavírozzák Magyarországot, ha az állam és egyház között lebontják az elválasztó falakat.

A liberális korban szerzett sebek nem gyógyíthatók ultrakonzervatív borogatással.


 

h i r d e t é s

h i r d e t é s

betöltés..