h i r d e t é s

Orbán: Soros le akarja nyomni a magyar kormányt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán: Soros le akarja nyomni a magyar kormányt

2016. június 03. - 08:52
0 komment

 

"Meglepetésre" Soros Györgyön és a menekülteken rugózott Orbán Viktor ma reggeli Kossuth rádiós interjújában - írja a Propeller.hu.

Forrás: mandiner.hu

Sorosról kijelentette, hogy a magyar kormány ellenzéke, és "le akarja nyomni a magyar kormányt".

Akárhogy is okoskodunk, akárhogy is finanszírozza Soros György a civileket, az európai kormányok menekültpolitikáját nem támogatja a nép.

Orbán az egyiptomi kopt keresztényekkel való találkozójáról igen szerényen beszélt (ők azok, akiknek Líbiában vendégmunkásként dolgozó rokonait kivégezték, és a magyar kormány 500 eurós támogatásában részesültek):

Engem mindig visszataszított az a nyugati szokás, hogy a jócselekedetekkel kérkednek.

-mondta.

Orbán állítása szerint a kormánynak van akcióterve a bicskei menekülttábor bezárására.

Soroshoz képest igen szűkszavúan szólt Orbán az oktatási rendszerről, melyről azt mondta, hogy átalakították, de most az egyeztetések eredményeit is be kell vezetni a jogszabályokba. Ezzel haladnak és a ciklus végére készen is lesznek.

Azzal a felvetéssel kapcsolatban, hogy Egyiptom lehet-e a következő válsággóc, Orbán óvatosságra intett. Szerinte Irak, Szíria és Líbia megmutatta, hogy

a demokráciaexport nevű őrület, hogy az itt bevált módszerekkel akarjuk boldoggá tenni a más civilizációkban élő embereket, megbukott.

A miniszterelnök szerint óriási feszültségekhez vezet, hogy az emberek véleményét figyelmen kívül hagyva hoznak döntéseket menekültkérdésben. Olyan nincs, hogy a népnek kellejen változtatni álláspontján.

propeller.hu


 

h i r d e t é s