h i r d e t é s

Orbán szerint a magyaroknak minden szép és jó

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán szerint a magyaroknak minden szép és jó

2019. július 10. - 18:00

 

Azt eddig is nagyon jól tudtuk, hogy Orbán Viktor magasról szarik a nép fejére, épp ezért az ő szájából hallani, hogy a magyarok „úgy érzik, most jó idők járnak”, felveti többek közt azt a kérdést, hogy kiket is nevez Orbán magyarnak. Merthogy annak ténye, hogy soha ennyi súlyos depresszióval küzdő polgára nem volt még az országnak, nem igazán támasztja alá a miniszterelnök állítását.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Ami azt illeti, az egészségügy állapota sem segít hitelt szavazni Orbánnak, de ez már csak annyit jelent hogy a miniszterelnök lényegében minden, a valósággal való kapcsolatát megszakította, méghozzá egy meglehetősen gyakorlatlan, egyszersmind erőszakos mozdulattal.

Magyarország és az Egyesült Államok ma ugyanazokat az értékeket támogatja és védi – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedd este a Budapest Kongresszusi Központban, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének fogadásán, amelyet az amerikai nemzeti ünnep, a függetlenség napja 243. évfordulójának tiszteletére rendeztek.

A magyar miniszterelnök kilenc éve nem járt az amerikai nagykövetség függetlenség napi fogadásán, idén azonban jelen volt, az este sztárfellépője pedig Paul Anka énekes volt.

A kormányfő a magyar-amerikai kapcsolatokat jellemezve úgy fogalmazott, az évek során egy nagyon színes kép alakult ki, tele izgalommal és érzelmekkel, voltak csúcspontok és mélypontok, jó és rossz idők.

A magyarok úgy érzik, most jó idők járnak

– mondta, hozzátéve, szerinte a kapcsolatokat mindig az határozta meg, hogy az amerikai adminisztráció által támogatott értékek és a magyarok által védett értékek között volt-e átfedés. Erre ma határozott igen a válasz – jelentette ki. /24.hu/

Nyalni tudni kell, azonban igazán célszerű volna nem hazudni akkorát, ami rögtön tetten érhető. Márpedig meglehet, hogy az amerikai elnök egy mezei idióta, ám a hivatalok, amelyek népe életvitelét biztosítják, aligha azok.

Ami a magyar népet illeti, várhatóan ezt a labdát sem fogja lecsapni. Ahhoz ugyanis sült galambra váró bamba tekinteteknél.

Végül nem marad más, mint Arany idevágó sorait idézni:

S a nép, az istenadta nép
Oly boldog rajta, Sire!
Kunyhói mind hallgatva, mint
Mint megannyi puszta sir.


 

h i r d e t é s