h i r d e t é s

Orbán többet akar, mint kormányozni

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Orbán többet akar, mint kormányozni

2018. augusztus 09. - 12:38

 

Kitört rajta a világmegváltó betegség, kilépett a való világ hazai és nemzetközi kereteiből.

Sokan vannak, akik minden politikai megnyilvánulásra az „elterelés a demokratikus jogállamiságtól” kifejezést használják, a mai társadalmi viszonyokra, ami arra utal, hogy felszínesen látják a dolgokat és csak városi legendák visszamondására képesek.

A fideszeseknek azzal kell szembenézni, hogy a vakbuzgó elszántsággal és törve-zúzva létrehozott rendszer nem működik. Felemészti a sok hazugság és lopás.

Akinek az ideje engedi, elmélkedjen azon, hogy a 2010. évi hatalomra kerülése után kétharmados többsége birtokában a Fidesz-KDNP kormány  

  • megváltoztatta (finoman szólva) a közpolitika viszonyát a közpénzhez, a közvagyonhoz és a befektetőkhöz,
  • drasztikusan megnövelte a politikai hatalom számára fizetendő járadékok, sarcok mértékét,
  • megszüntette a politikai „vetésforgó” garanciális elemeit, ellenőrzése alá vonta az egymással versengő elitek gazdasági bázisait és megváltoztatta a függőségi viszonyaikat,
  • a tehetősek, jómódúak, gazdagok javára növelte a társadalmi újraosztás arányát és központosította az alamizsnák osztását a szegények számára, folyamatos és szisztematikus lett a gazdasági függőségek hatalmi függésekre való konvertálása.

A Nemzeti Együttműködés Rendszere szétdúlja a polgári fejlődés, a versenypiac, a plurális gazdaság kereteit. Lényegében a feudális gazdálkodás, illetve a tervgazdaság elemeiből alakít ki egy eklektikus modellt, amely egyre kevésbé kompatibilis a nemzetközi környezettel.

A rendszer társadalmi ellenzéke, szinte a társadalom 80-90 százaléka, tehát a túlnyomó többség, csak a pénzcsapok elzárásával lehet sikeres! Minden csalást és lopást számon kell kérni a miniszterelnöktől, aki egyébként hivatalból is felelős a közpénzek elköltéséért.

Orbán Viktor a leggazdagabb magyar, mivel egy olyan, a közpénz jellegétől megfosztott és privát jellegűvé vált pénztömeg (feketekassza) felett rendelkezik, (eltulajdonítja) ami a legsúlyosabb bűnözés határait súrolja, miközben felhatalmazás nélkül, politikai teljhatalommal rendelkezik!

A nyári bálványosi észosztó „illiberális” beszédnél érzékelni lehetett, hogy Orbán többet akar, mint kormányozni. Kitört rajta a világmegváltó betegség, kilépett a való világ hazai és nemzetközi kereteiből.

Éppen abban az időben, amikor az újabb ciklus kezdetén a hatalmon belüli köröket kizárólag a zsákmány (EU források, közvagyon, pozíciók) elosztása/újraosztása érdekli és sorra benyújtották az igényeiket. A fent említett három ok ebben a belső térben felerősítette a divergáló hatásokat.

Címkék: 

 

h i r d e t é s